Leger Israël

Nieuws

21 februari 2018 door CIDI | Elsevier

'Volgend jaar half miljoen raketten op Israël gericht'

Volgens een aan de Libanese terreurgroep Hezbollah verbonden nieuwswebsite, heeft men in Syrië zo’n 70.000 langeafstandsraketten op Israël gericht staan. Dankzij de voortdurende Iraanse leveringen zullen dit volgend jaar een half miljoen zijn, aldus de pro-Hezbollah site volgens het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël).

Naar verluidt heeft de Syrische president Assad een verzoek van Rusland afgeslagen om de aanwezigheid van de Iraanse proxy te verwijderen. Sterker nog, Assad zou zijn leger opdracht hebben gegeven om Hezbollah te assisteren. Het plan is om een gezamenlijke campagne vanuit Libanon en Syrië tegen Israël te beginnen. Zowel Hezbollah als Syrië zijn in het bezit van duizenden langeafstandsraketten waarmee elk deel van de Joodse staat bereikt kan worden.

De Iraanse Revolutionaire Garde maakt handig gebruik van de Syrische burgeroorlog om een bevoorradingsroute aan Hezbollah mogelijk te maken. Dankzij de fog of war kan Iran geavanceerde wapens leveren aan haar proxy in Libanon, die nu ook in Syrië actief is. De Israëlische luchtmacht onderschept regelmatig deze wapentransporten. Om deze belemmeringen tegen te gaan, worden wapenfabrieken in Libanon en Syrië opgezet.

De Israëlische minister van Binnenlandse Veiligheid Gilad Erdan vreest dat Iran klaarstaat om terreurbeweging IS te vervangen, die in Syrië zo goed als verslagen lijkt, schrijft Elsevier deze week. Het regime in de Iraanse hoofdstad Teheran wil volgens hem een Syrische variant van Hezbollah - de sjiitische terreurorganisatie in Libanon die wordt gesteund door Iran - oprichten.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher