Sons of Korah

Nieuws

20 februari 2018 door Sons of Korah

Australische psalmband Sons of Korah komt naar Nederland

In mei komt de Australische psalmband Sons of Korah terug naar Europa. Na 5 concerten in Duitsland reizen ze door naar Nederland. Deze vierde Nederlandse tour vertelt de band een bijzonder verhaal met de tour getiteld ‘The Break of Day’.

Met de psalmen als omlijsting neemt Sons of Korah de bezoekers mee op reis door de laatste pagina’s uit de Bijbel: Openbaring. In de eerste helft van het concert worden voorgelezen bijbelteksten afgewisseld met psalmen met dezelfde thematiek. De intense beleving rondom ‘het laatste oordeel’ gaat daarna over in de lofzang op de nieuwe aarde. De hoop op het aanbreken van een nieuw begin: The Break of Day.

Sons of Korah speelt veel psalmen van hun achtste studioalbum ‘Fractures’. Al bijna 25 jaar wijdt de band zich aan de Bijbelse psalmen. Op unieke wijze vertalen ze de sfeer en boodschap van deze eeuwen oude liederen in muziek. De stijl waarin ze dit doen laat zich moeilijk in één hokje plaatsen. De oplettende luisteraar herkent Zuid-Afrikaanse ritmes, invloeden uit Oosterse muziek, oude Keltische liederen en moderne folk.

“De psalmen zijn songteksten die het best tot hun recht komen in een gezongen versie,” licht Matthew Jacoby, zanger in de band, toe. Als dr. in theologie en filosofie spreekt hij vaak over de spiritualiteit in de psalmen: “ik geloof dat de psalmen juist vandaag ontzettend relevant zijn. Ze spreken verbeeldend - juist in een postmoderne tijd waarin meer interesse is in hoe het geloof beleefd kan worden, dan in religieuze regeltjes.”

De muzikanten hebben een bijzondere relatie met Nederland. Vanaf 1999 was hun muziek als eerste in Europa hier te verkrijgen. En sinds Sons of Korah in 2009 voor het eerst op Europese bodem kwam, vonden maar liefst 19 concerten in Nederland plaats. Eind mei reist de band vanuit Duitsland door naar Zwijndrecht, Veenendaal, Drachten en Katwijk.

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher