Viktor Orbán

Nieuws

20 februari 2018 door Jeffrey Schipper

Hongaarse premier: "Christendom is de laatste hoop van Europa"

De rechts-conservatieve premier van Hongarije, Viktor Orbán, heeft gezegd dat het christendom de laatste hoop van Europa is. Hij beschuldigt politici uit Berlijn, Parijs en Brussel van het verval van het christendom en de opkomst van de islam op ons continent.

Dat zegt Orbán in een jaarlijkse toespraak waarin hij reflecteert op de staat van het land. De premier vertelt dat hij zich zal blijven verzetten tegen migratie. Orbán is van mening dat de islam binnenkort op de deur van Centraal-Europa zal kloppen. Hij beweert dat "geboren Duitsers worden teruggedrongen in de grootste steden van Duitsland, omdat migranten de steden zullen bezetten". In tegenstelling tot Oost-Europa is West-Europa in zijn ogen "een immigrantenzone, met een gemengde bevolking dat een andere richting in slaat dan de onze".

Orbán: "Het christendom is onze laatste hoop. Onze ergste nachtmerries kunnen waarheid worden. Het Westen kan vallen als het niet ziet dat Europa onder de voet wordt gelopen." De Hongaar pleit voor een wereldwijde alliantie tegen migratie. Op 8 april vinden de verkiezingen voor het Hongaarse parlement plaats. Zijn populistische partij Fidesz is op weg naar de derde verkiezingszege op rij.

Reacties

Christenen waren altijd boos over het feit, dat ze in Arabische landen niet mochten evangeliseren, nou ja: "we mochten er geen zendelingen heen sturen." Nu komen de Arabische landen hierheen en noemen ze "christendom" onze laatste hoop, terwijl ze de vluchtelingen uit diezelfde landen terugsturen..... Wie is in deze kwestie eigenlijk "christen"?? Orbán doet hier niets anders dan zijn boodschap in een schizofreen "christelijk jasje" verpakken,
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher