tv kijken

God

20 februari 2018 door Jeffrey Schipper

Deze theoloog zet de tv niet uit bij een vloek

"Ik zet de tv zelf alleen uit als ik er misbruik mee ondersteun, zoals bij porno. Voor de rest geldt voor mij: kom maar op," zegt filmmaker en theoloog Kees-Jan Mulder in het Nederlands Dagblad.

"Tot nu toe heb ik vloeken buiten mijn films gehouden, omdat er best creatieve oplossingen zijn waarmee je de achterliggende woede (of nonchalance) toch kunt laten voelen. Maar als kijker zet ik de tv niet uit. Ik stoot mijn vrienden ook niet af omdat ze er zo af en toe een ‘Jezus!’ uitfloepen. Ik vind het wel verrot. Omdat het gaat om de persoon die me zo verschrikkelijk dierbaar is, die ik ken als mijn redder en als iemand die me heeft geholpen op echt moeilijke momenten in mijn leven.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Ik snap christenen die de tv uitzetten dus wel. Alleen ik maak een andere keus. Omdat de dialoog stopt als ik in mijn bubbel verdwijn."

Lees het volledige commentaar van Kees-Jan Mulder in het Nederlands Dagblad.

Reacties

J
Wat een kromme redenatie!

Ik snap christenen die de tv uitzetten dus wel. Alleen ik maak een andere keus.

Omdat de --- dialoog --- stopt als ik in mijn bubbel verdwijn."Hello theoloog??Er is GEEN dialoog als ik naar de TV kijk!

TV kijken is een monoloog, met simpele en doelgerichte indoctrinatie.Zet uit die "kwelkast" en ga iets nuttigs doen!
J
En dan deze uitspraak:

"Ik stoot mijn vrienden ook niet af omdat ze er zo af en toe een ‘Jezus!’ uitfloepen. Ik vind het wel verrot."Als je het verrot vind, zeg je er wat van! Dat is DIALOOG.

Als je er NIETS van zegt, verdwijn je in je bubbel!Personen die regelmatig vloeken, komen bij mij niet in aanmerking voor de kwalificatie "vriend".
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher