Paula Schot, Joël Boertjens en Kees van der Staaij

Nieuws

20 februari 2018 door Jeffrey Schipper

Kees van der Staaij springt in de bres voor bedreigde christenen Amsterdam

SGP-leider Kees van der Staaij voerde gisteren een gesprek voorganger Joël Boertjens en de Amsterdamse SGP-lijsttrekker Paula Schot over bedreigingen en intimidatie tegenover moslims die christen zijn geworden.

Voorganger Joël Boertjens luidde eind vorig jaar de noodklok omdat een aantal gemeenteleden is bedreigd door moslims. Volgens Boertjens is er een duidelijke link tussen de bedreigingen en de islam. "Laten we er geen doekjes om winden. Gemeenteleden die bedreigd worden hebben niet voor niets een islamitische achtergrond." Zijn uitspraken leidden tot kritische reacties van theologen Alain Verheij en Frank Bosman.

"Onbestaanbaar dat dit onrecht in het tolerante Nederland plaatsvindt. Moet hoger op de politieke agenda komen!," laat Van der Staaij weten via Twitter. Over dezelfde kwestie sprak voorganger Boertjens vorige week ook met ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind.

Lees ook: Amsterdamse voorganger bezorgd: "Moslims bedreigen mijn gemeenteleden".

Foto: Twitter

Reacties

T
Heel goed heer van der Staaij dat U het voor deze in Nederland (!) bedreigde broeders en zusters opneemt!
REAGEER
T
Er is een nieuw commentaar op de islam, dat laat zien hoe moslims gevangen zitten in een religieussyteem. Mohammed gebood afvalligen te vermoorden. Zie The people vs Muhamed J.K.Sheindll.

Afgelopen zondag vertrok een syrier die Jezus heeft aanvaard naar zijn land om zijn gezin bij te staan. Dat gezin is gedwongen onder te duiken omdat een moslim in Nederland hem herkend heeft en dit heeft doorgespeeld.

De schokkende waarheid over de islam https://www.youtube.com/watch?v=BIKaaks9wEc
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher