Ds. J. G. Schenau

Nieuws

20 februari 2018 door Jeffrey Schipper

CGK Nunspeet hoopt op komst ds. J. G. Schenau

In 2016 ontstond door een splitsing een tweede christelijke gereformeerde kerk in Nunspeet. De nieuwe Ichtuskerk heeft een beroep uitgebracht op ds. J. G. Schenau (foto). Sinds 2007 is Schenau verbonden aan Goes. In de afgelopen jaren bedankte hij voor beroepen uit Bunschoten, Apeldoorn-Oost en Huizen.

De "pijnlijke breuk" was onomkeerbaar als gevolg van verstoorde verhoudingen. Ongeveer 450 van de 1700 leden zijn overgestapt naar de Ichtuskerk. De cgk in Nunspeet telde al twee kerken met elk een predikantsplaats, maar die hadden tot nu toe samen één kerkenraad. Sinds oktober 2016 is ds. P. D. J. Buijs predikant in de andere cgk in Nunspeet, de Dorps- en Oenenburgkerk. De komende tijd wordt duidelijk of Schenau zijn directe collega wordt.

Ds. G. van Roekel denkt de komende weken na over een mogelijk vertrek naar Bunschoten. De christelijke gereformeerde predikant uit Bennekom heeft een beroep ontvangen. In Bunschoten zoekt de kerkenraad een opvolger voor de vorig jaar naar Sliedrecht verhuisde ds. H. Peet. De christelijk-gereformeerden hebben in Bunschoten twee wijkgemeenten. In één van de wijkgemeenten is ds. P. W. J. van der Toorn actief.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher