Bangladesh vlag

Nieuws

20 februari 2018 door Open Doors

Christelijk echtpaar krijgt doodsbedreigingen na wijzigen geloof in paspoort

Nadat Sirazul en zijn vrouw Jorina christen werden, veranderden ze de religie in hun paspoort van islamitisch naar christelijk. Ook hun kinderen werden christelijk. Sindsdien ondervinden zij veel vervolging vanuit hun familie en omgeving, meldt Open Doors.

Zo raakte het jonge gezin onlangs hun huis kwijt toen het door buren in brand werd gestoken. De kinderen worden gepest op school en Sirazul is meerdere keren door zijn broer met de dood bedreigd. Bovendien deed deze broer een aanvraag bij de rechtbank om Sirazul het recht op de erfenis van hun ouders te ontnemen. Ondanks alles weigert Sirazul de Here Jezus te verloochenen. Hij zegt: “Wij zijn bereid om te sterven want we weten dat we naar de hemel gaan.”

Christenen met een moslimachtergrond in Bangladesh ervaren veel vervolging vanuit hun familie en de gemeenschap. De overheid grijpt niet in en komt niet op voor de christenen. Op deze manier zitten zij klem tussen hun vervolgers en de overheid. Bangladesh staat op plaats 41 van de Ranglijst Christenvervolging.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher