Henk Ruth Stoorvogel

Dagelijks leven

20 februari 2018 door Rik Bokelman

Henk en Ruth Stoorvogel verklappen waarom de zondagavond voor hen heilig is

In het Nederlands Dagblad vertellen Henk & Ruth Stoorvogel over hun nieuwe boek dat ze samen maakte. Het boek 'Samen is..' maakte het echtpaar om koppels in gesprek met elkaar te laten gaan. Het dient als gespreksstarter en is een invulboek wat je samen als document kan maken. 

Henk is in het dagelijks leven directeur van De 4e Musketier en voorganger in Zwolle. Zijn vrouw is onder andere gemeenteraadslid voor de lokale ChristenUnie.

In het Nederlands Dagblad vertelt het koppel, dat vier kinderen heeft, waarom de zondagavond voor hen heilig is. Dat is namelijk de avond waarop ze echt tijd voor elkaar hebben. Als ze zo'n wekelijks moment niet hadden gehad dan waren ze elkaar voorbij gesjeesd. 

Henk: "De vaart van het leven... Het gaat machtig snel. Ik noem het een ankermoment, zo’n zondagavond. Dan kijken we een preek via YouTube, nemen we de dagen door die voor ons liggen en bidden we samen. Soms zien we tegen een week op. Als we achteraf terugblikken, ervaren we vaak dat God ons op een bijzondere manier kracht en genade heeft gegeven."

Ruth: "Om acht uur zijn alle kinderen van de vloer. De oudste mag nog best een theetje drinken op haar kamer, maar de woonkamer is van ons. In het begin was ze niet onverdeeld enthousiast, maar inmiddels is iedereen eraan gewend. Als papa en mama nog van elkaar houden, is dat ook goed voor haar."

Ruth vertelde ook hoe het is om getrouwd te zijn met een bekende voorganger. Dat is niet altijd even makkelijk, want soms houdt het in dat je dan tweede viool moet spelen.

Ruth: "Als je van elkaar houdt, vind je het niet erg om de tweede viool te spelen. Mijn moeder – een biddende vrouw – waarschuwde al toen we trouwden: weet waar je aan begint als je met een voorganger trouwt! Henk reisde veel. (..) Je weet: het gaat om een roeping, en de Here ziet het. Ik gun het Henk ook. En hij waardeert me. Dat geeft me liefde; ik heb het met hem getroffen."

Lees het hele interview hier.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher