Nieuws

19 februari 2018 door Jeffrey Schipper

Kritiek op pastor megakerk na aankoop Bentley ter waarde van $230.000

De Amerikaan William H. Curtis leidt in Pittsburgh, Pennsylvania, een kerk met 10.000 leden. Hij kreeg forse kritiek vanwege de aankoop van een Bentley ter waarde van 230.000 dollar.

Samuel Cruz is universitair hoofddocent aan de Union Theological Seminary in New York. Hij benadrukt in The Christian Post dat hij niet snapt hoe "een Bentley ter waarde van 230.000 dollar bijdraagt aan de bevordering van Gods koninkrijk". Cruz merkt op dat de predikant ook inkomsten verdient met zijn marketingfirma. Curtis is mede-eigenaar van The Church Online, een technologie-bedrijf.

"Het feit dat een pastor naar zijn kerk rijdt in een auto die twee keer meer waard is dan de huizen in zijn buurt, toont aan dat hij geen gezond verstand heeft. Ik vind het echt immoreel om zoveel geld te verdienen met een organisatie die actief is binnen Gods koninkrijk en voor een deel wordt ondersteund door een kerk. Dat is echt schandalig. Naar mijn mening kun je dit niet rechtvaardigen."

Columnist Damon Young voegt toe: "Ik ben mij ervan bewust dat deze predikant spreekbeurten geeft, onderwijst, boeken schrijft en naast zijn bediening ook andere inkomstenbronnen heeft. Een voorganger van een grote kerk hoeft ook niet te leven als een bedelaar. Toch is dit niet goed te praten. Zeker als je bedenkt dat zijn kerk in een van de armste wijken van de stad staat."

Reacties

T
Dat in navolging van Jezus ? _ -Zou pastor Curtis beseffen hoe nederig Jezus was? Jezus reed Jeruzalem binnen op een ezeltje. Overigens zijn er veel predikers die een knieval doen voor de Mammon, de god van het geld.
REAGEER
N
Vooral veel welvaartspredikers in Amerika.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher