Levensverhaal

19 februari 2018 door Groot Nieuws Radio

Terugluisteren: Henk Rothuizen over het verlies van zijn vrouw

Deze maand is het een jaar geleden dat Henk Rothuizen zijn vrouw Joke verloor. In het boek 'Zelfs al ga ik' beschrijft hij zijn ervaringen en zoektocht naar Bijbelse antwoorden op de grote vragen rondom het lijden. Bij Groot Nieuws Radio vertelt hij meer over die bewogen periode.

Rothuizen: "We hadden een goed leven. Tot je vrouw opeens ziek wordt. Ze kreeg buikpijn, waarbij we maanden dachten dat het om haar blinde darm ging. Uiteindelijk bleek er kanker in haar darm te zitten. Dan stort je wereld in elkaar." Joke werd vier keer geopereerd en was zelfs even kankervrij. "Joke is vier keer genezen door operaties. Wij scheiden vaak het medische en het geestelijke, maar ik denk dat het koninkrijk van God ons een geweldige, medische wereld gegeven heeft. God is wel degelijk aan het werk door mensen heen en door zaken die Hij gegeven heeft."

Maar de ziekte kwam terug. "We hebben alles gedaan, inclusief ziekenzalving, waarvan ik als voorganger weet dat het genezing kan bewerkstelligen. Maar we waren ons er wel doorlopend van bewust dat de meeste mensen niet genezen worden."

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren.

Foto: EO

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher