Benjamin Netanyahu

Nieuws

19 februari 2018 door Hendriëlle de Groot

Israël tolereert Iraanse agressie niet en waarschuwt voor mogelijke aanval

Israël zal niet aarzelen om Iran aan te vallen als de agressie van Teheran tegen Israël ongehinderd doorgaat, waarschuwde premier Binyamin Netanyahu zondag op de veiligheidsconferentie van München. Dat schrijft The Christian Post.

"Israël zal niet toestaan dat het regime van Iran een strop om zijn nek legt”, zei Nettanyahu. “We zullen zonder aarzeling handelen, om onszelf te verdedigen en zullen indien nodig optreden, niet alleen tegen de volmachten van Iran die ons aanvallen, maar ook tegen Iran zelf.”

Netanyahu's opmerkingen kwamen ruim een week nadat Israël een Iraanse drone had neergeschoten en als reactie op een aantal Iraanse doelwitten in Syrië aanviel. “Israël zal blijven voorkomen dat Iran een permanente militaire aanwezigheid in Syrië opbouwt, Israël zal blijven optreden om te voorkomen dat Iran een nieuwe terreurbasis vestigt om ons te bedreigen," zei Netanyahu. Hij suggereerde dat de nucleaire overeenkomst, die getekend werd tussen de wereldmachten en Iran, het regime in Teheran alleen maar heeft aangemoedigd en de oorlog dichterbij had gebracht.

“In feite heeft het een gevaarlijke tijger ontketend in onze regio en daarbuiten, via zijn volmachten, sjiitische milities in Irak, de Houthi's in Jemen, Hezbollah in Libanon, Hamas in Gaza. Iran verslindt enorme delen van het Midden-Oosten,” waarschuwde de premier.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher