Els van Dijk

God

19 februari 2018 door Reformatorisch Dagblad

De regenboog verklapt dat God het laatste woord niet geeft aan de mens

"De regenboog zegt dat de hoop herleeft. Hij zegt: let op! De geschiedenis van God met mensen gaat voort," schrijft Els van Dijk, directeur van de Evangelische Hogeschool (EH) in het Reformatorisch Dagblad.

Van Dijk: "We worden nog steeds omgeven door geweldige watermassa’s. Het is een dagelijks wonder dat deze ons leven niet verzwelgen. Het water van de zondvloed is niet verdwenen. (...) Heb je er weleens bij stilgestaan dat, als Johannes op Patmos de nieuwe hemel en de nieuwe aarde beschrijft (Openb. 21), er dat intrigerende zinnetje staat: 'En de zee was er niet meer.' De zondvloed moet plaatsmaken voor alle levende wezens. 

De regenboog verklapt dat God het laatste woord niet aan de zee geeft, niet aan de verwoesting, maar aan de mens. Daarom mogen we danken als we de regenboog zien. De gevolgen van de zonde kunnen verwoestend aanwezig zijn in ons leven, stormen kunnen ons teisteren, de gevolgen van de gebrokenheid van het leven kunnen ons overweldigen en ontmoedigen. Maar God zegt dan: Let op Mijn teken van trouw!

Johannes beschrijft in Openbaring 4 dat hij een regenboog rondom de troon zag. In de hemel is de regenboog een gesloten en voleindigde cirkel."

Lees het volledige commentaar van Els van Dijk in het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

Jammer dat juist het teken van de regenboog zo gecorrumpeerd wordt.
REAGEER
D
Ik mag net als Els van Dijk door de ergenboog bemoedigd worden.

Als ik ga preken gebeurt het wel dat de regenboog verschijnt en dan denk ik: het wordt weer goed vandaag.Er is het teken van hoop! Soms is de boog zo breed, dat ik er als het ware onder door rijd .Dan denk ik aan de poort als ingang in het Koninkrijk van God.

Het is voor mij ook een teken van Gods geduld met de wereld.Nog is het einde niet. "Ontwaakt gij die slaapt en sta op uit de doôn en Christus zal over u lichten
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher