Ds. Jan Rinzema

Dagelijks leven

19 februari 2018 door Jeffrey Schipper

Wat gisteren ‘normaal’ was, is nu ‘vreemd’

"De tijd is een raar iets. Wat gisteren ‘normaal’ was, is nu ‘vreemd’. Wat gisteren ‘vreemd’ was, is nu ‘hip’. Wij wisten niet hoe snel wij van de percolator af konden komen. Nu is het ‘cool’ om met zo’n ding je koffie te zetten. ‘Het milieu’ was in mijn jeugd links en ‘geitenwollen sok’," vertelt ds. Jan Rinzema in een nieuwe overdenking.

"Nu is het ‘milieu’ mainstream. ‘Vegetarisch’ riep 20 jaar geleden argwaan, achterdocht en vijandigheid op (‘alternativo’s’ en langharige ‘lefties’, die waren vegetarisch). Nu is vegetarisch ‘hot, hip en trendy’. Moraal van het verhaal: wees nooit bang voor de uitspraak ‘zo doen wij dat hier niet’. Als je maar even wacht, dan wordt het vanzelf ‘hip’. De veranderbaarheid van de tijd geeft hoop en ruimte.

Tijd is een gek iets. We zijn allemaal kinderen ‘van onze tijd’. Maar misschien moeten wij kinderen worden van ‘een nieuwe tijd’. Die nieuwe tijd ‘is’ er nu al. Geloof zit niet vast in het verleden; geloof kijkt vanuit een verwachting van de toekomst betrokken nieuwsgierig naar het nu."

Bekijk de volledige boodschap van ds. Jan Rinzema en klik hier voor meer video's van de predikant:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher