Nieuws

19 februari 2018 door Hendriëlle de Groot

Britse school bestraft vanwege onderwijzen scheppingsleer

De Britse waakhond voor educatie, heeft de laagste score gegeven aan een christelijke basisschool, vanwege het onderwijzen van de scheppingsleer in een les over wetenschap, schrijft The Christian Post. De directeur van deze school is voorganger van een pinksterkerk.

The Ofsted, het bureau voor normen op het gebied van onderwijs voor kinderen, schreef in zijn rapport dat de Kings Kids Chrisistian School 'inadequaat' is, omdat de studenten niet worden onderwezen over wetenschappelijke theorieën over de oorsprong van de aarde, volgens The Sunday Times.

Het gaat om een kleinschalige school, met slechts 25 studenten. Ofsted-inspecteurs beklaagden zich erover dat leerlingen van de onafhankelijke school in Zuidoost-Londen geloven dat mensen die andere godsdiensten aanhangen, 'valse goden' aanbidden.

“De leerlingen studeren geen praktische wetenschap en ontwikkelen niet de vaardigheden om wetenschappelijk bewijsmateriaal te verzamelen en te evalueren. Het scheppingsverhaal wordt in de wetenschap onderwezen en er is geen bewijs dat leerlingen de wetenschappelijke theorieën over de oorsprong van de aarde leren,” schreven ze.

De woordvoerder van de school, Nigel Steele, reageerde door te zeggen dat Ofsted zou hebben geweten dat studenten worden blootgesteld aan uiteenlopende opvattingen, als de inspecteurs meer tijd op de school zouden hebben doorgebracht. “Zij (de leerlingen, red.) kijken weliswaar naar de evolutietheorie, maar ze behandelen ook het ontwerpaspect daarvan. We zouden kunnen zeggen dat studenten een bredere opleiding hebben,” zei Steele. De volgende stap van de school zou zijn om een actieplan te maken, om aan de normen te voldoen. Dit betekent niet dat het curriculum wordt aangepast: de school zal nog steeds wetenschap vanuit het scheppingsperspectief onderwijzen.

De orthodox-joodse gemeenschap heeft ook haar bezorgdheid geuit over het verbod dat de overheid heeft opgelegd, om Young Earth Creation te onderwijzen. Leiders van de Unie van orthodox-Hebreeuwse organisaties klaagden bij schooldirecteuren over de 'infiltratie' van scholen met de 'leugen dat de wereld oud is' en niet zesduizend jaar, zoals de Bijbel in hun ogen beweert.

De raad geeft jaarlijks ongeveer tien miljoen dollar aan scholen in Noordoost-Londen, maar dreigt de financiering stop te zetten. Zo sloot Ofsted in 2015 een door de staat gefinancierde christelijke school, omdat ze een 'discriminerende visie' op mensen van andere religies zou weergeven.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher