Dagestan

Nieuws

19 februari 2018 door ANP

Schutter opent vuur op kerkgangers Dagestan

Een schutter heeft in de Zuid-Russische regio Dagestan het vuur geopend op kerkgangers die het Russische-orthodoxe volksfeest Maslenitsa (pannenkoekenfeest) vierden. Daardoor zijn zeker vijf vrouwen gedood en vijf personen gewond geraakt, meldt het ANP.

Volgens een politiebron in de stad Kizliar waar de aanslag plaatsvond is de 22-jarige schutter door beveiligingsdiensten doodgeschoten. Hij was in het bezit van een jachtgeweer en een mes. Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid voor de schietpartij opgeëist via Amaq, de persdienst van de terreurorganisatie. Een bewijs daarvoor werd niet geleverd.

De burgemeester van Kizliar vertelde dat de slachtoffers een kerkdienst verlieten toen de man begon te schieten. Vier vrouwen overleden ter plekke, de vijfde stierf in het ziekenhuis. Onder de gewonden zijn twee politieagenten.

In de noordelijke Kaukasus, waarin Dagestan ligt, is regelmatig sprake van vuurgevechten, met name tegen de autoriteiten. In de regio strijden criminele bendes en radicaal-islamitische groepen tegen de centrale overheid.

Reacties

S
Wat goed dat jullie dit delen! Vandaag zag ik dit toevallig op het journaal i.v.m. een vliegtuigcrash in Iran. Het journaal toonde een fragment van de Iraanse staatstelevisie waar dit bovenstaande bericht in de kantlijn werd genoemd. Laten we bidden voor de slachtoffers en hun familie en vrienden en broeders en zusters in Christus aldaar. En voor de daders, indachtig de woorden van onze Heer Jezus Christus:"Hebt uw vijanden lief en bidt voor wie u vervolgen, opdat gij kinderen moogt zijn van uw Vader die in de hemelen is" (Mattheus 5:44-45)
REAGEER
T
Moord is moord. Goede mensen hoeven slechts niets te doen om zo het kwaad te laten overwinnen.

Naastenliefde betekent niet dat deze in de naam van Allah gepleegde moorden moeten worden toegedekt. Deze religieus geinspireerde moorden moeten in naam van de gerechtigheid ten strengste worden veroordeeld. Zolang de Islam zich niet duidelijk distantieerd van de Jihad, zoals in de Koran opgedragen, is zij medeverantwoordelijk . Het kwaadaardige in de islam is, dat kritiek uiten op de Jihad voor moslims direct uitsluiting en vervolging brengt
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher