justitie

Nieuws

16 februari 2018 door Jeffrey Schipper

Misbruik tierde welig in zorgcentrum van voormalig geestelijk leider pinksterkerk

Een 'geestelijk leider' en een medewerkster/cliënte van de Jedidja Hoeve, een evangelisch zorgcentrum in Meerkerk, worden verdacht van ontucht van een in 2016 gestorven jonge vrouw. Dagblad Trouw schrijft deze week over deze zaak.

Aaldert van E. (77) kreeg twee jaar cel voor seksueel misbruik van bewoners. Deze week moest de Belgische Marjos H. zich voor de Rotterdamse rechter verantwoorden voor haar betrokkenheid bij door Van E. gepleegde ontucht. De omstreden en charismatische Van E., ooit leider van een Volle Evangeliegemeente in Zwijndrecht, startte in 2012 de Jedidja Hoeve in een boerderij in de polder bij Meerkerk. Inmiddels is de kliniek gesloten.

Begin jaren tachtig gaf Aaldert van E. biologie aan kinderen in Dordrecht, totdat hij werd gegrepen door de Amerikaanse evangelist Hal Lindsey die met zijn boeken multimiljonair werd, schrijft Trouw. Zijn kerkelijke gemeente groeide en bloeide. Dat ging lang goed, totdat vrouwelijke leden zich beklaagden over handtastelijkheden en er vermoedens rezen dat hij met de boekhouding had gerommeld. Tien jaar na de oprichting werd hij, in zijn woorden, 'onchristelijk afgezet'. Er volgde geen aangifte.

Van E. moet zich daarvoor op 20 februari voor de Rotterdamse rechtbank verantwoorden.

Lees hier meer in Trouw.

Lees ook: Medewerkster evangelisch zorgcentrum verdacht van moord.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher