Joodse volk

Nieuws

16 februari 2018 door SDOK

Lastercampagne tegen Messiaans-Joodse christenen in Israël

Stenen gooien, lastercampagnes in de media, chantage. Ultra-orthodoxe joden doen er alles aan om een ontmoetingscentrum van Messias-belijdende joden in Dimona, Israël, opnieuw te laten sluiten. Het centrum is net weer geopend en dat levert weer nieuwe protesten op, meldt Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK).

Het centrum is een ontmoetingsplaats voor joden die in Jezus geloven. Ze drinken en koffie en thee en voeren gesprekken met elkaar. Vorig jaar werd de ontmoetingsplek kortdurend gesloten, na protesten van ultra-orthodoxe joden op 4 mei. Die dag beschadigden ze de huizen van Messias-belijdende joden, gooiden ramen in en gooiden stenen naar de bezoekers van de ontmoetingsruimte. Door de aanval op de huizen, raakten enkele kinderen getraumatiseerd. Ze hadden psychische hulp nodig.

Lokale media hebben het centrum ten onrechte afgeschilderd als ‘missiepost’. Valse rapporten vermeldden dat het centrum mensen een auto cadeau geeft als ze zich tot het christendom te bekeren. De lokale media begonnen verder een lastercampagne. Naast de beschuldiging van omkoping, werd er door de lokale media geschreven dat de Messias-belijdende joden een substantie aan de koffie toevoegden ‘om joden in christenen te veranderen’. Ook zouden ze joden met geweld tot bekering dwingen.

Albert Knoester, een ouderling van de Nachalat Yeshua (Jezus’ erfenis) Gemeente, ziet ook positieve gevolgen. “Veel ‘gewone’ mensen voelen zich beschaamd over wat er met ons gebeurt. We hebben tenminste zes keer een mogelijkheid gehad om een rabbi uit te leggen waarom we geloven dat Jezus de Messias is."

Lees hier meer op de website van SDOK.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher