rechter

Nieuws

15 februari 2018 door Omroep West | AD

Drie jaar cel voor voormalig penningmeester kerk vanwege gruwelseks

Richard B. (45), de voormalige penningmeester van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Den Haag, is veroordeeld tot een celstraf van vier jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan het ernstig seksueel mishandelen van jonge vrouwen en het verduisteren van kerkgeld, melden diverse media.

Over de SM-ontmoetingen die de man had met drie jonge vrouwen zei de rechter dat "de verdachte te ver is gegaan". De officier van justitie beschreef eerder dat Richard B. een van de slachtoffers had vastgeketend en geslagen met zwepen. Haar tepels werden naar eigen zeggen doorboord met naalden. Sommige sm-sessies gingen volgens de officier van justitie een heel weekend door. De tarieven verschilden enorm. De ene sekswerker kreeg volgens het OM 80 euro per uur, de andere 17 euro. Het geld voor alle sessies, zoals B. dit noemde, kwam uit de kas van de kerk.

Het OM beschuldigde de man van mishandeling en misbruik van vier vrouwen, maar één aanklacht acht de rechtbank niet bewezen. De rechtbank komt daarom tot een lagere celstraf dan de vijf jaar die het OM had geëist. Het OM eiste eind januari vijf jaar cel en tbs met voorwaarden tegen een 45-jarige Hagenaar. Tbs vindt de rechter te ver gaan. De rechtbank verplicht B. wel tot een behandeling aan zijn sadisme-stoornis. 

Uit psychologisch en psychiatrisch onderzoek bleek dat B. lijdt aan een "seksueel-sadisme stoornis" en een "impuls-controle stoornis". Hij betaalde voor de seks, met geld dat hij als penningmeester van de Christelijk Gereformeerde Kerk in zijn woonplaats tien jaar lang achteroverdrukte. Het gaat om een bedrag van 400.000 euro. B. moet het geld terugbetalen aan de kerk.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher