Nico van Hasselt

Nieuws

15 februari 2018 door Rik Bokelman

De oudste praktiserend huisarts van Nederland is overleden - en kon zich de hemel moeilijk voorstellen

De oudste praktiserend huisarts van Nederland, Nico van Hasselt, is overleden op 93-jarige leeftijd. In een dodencel van de nazi’s zwoer Nico van Hasselt (92) zichzelf ooit een eed: ‘Als ik hier ooit uitkom, dien ik de rest van mijn leven als huisarts.’ En die belofte deed hij gestand. Ondanks zijn zeer hoge leeftijd bleef hij werkzaam als dokter in Amsterdam. Hij deed zelfs nog huisbezoeken.

In een interview met De Nieuwe Koers vertelde de arts over zijn geloof ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. “In de dodencel aan de Gansstraat in Utrecht zat ik met huisarts Brouwer uit Bilthoven. We filosofeerden vaak over de vraag: waarom leven wij? We trokken de conclusie dat Onze Lieve Heer ons op aarde had gezet opdat we er voor elkaar zouden zijn, en elkaar daarom zouden helpen. [[..]. We hebben nooit voor onszelf gebeden, wel dat we mochten meewerken aan een betere wereld.”

Van Hasselt kon zich overigens niets voorstellen bij de hemel. "Het is onvoorstelbaar dat we hier nutteloos zouden zijn, dus in de hemel zal er wellicht ook een programma zijn waar wij inpassen."

Reacties

Waarom denken wij, dat wij na ons sterven naar de hemel gaan? Als ik het laatste vers van het boek Daniël lees dan staat daar: "13Maar u, ga heen tot het einde, want u zult rusten, en u zult opstaan in uw bestemming, aan het einde van de dagen."

Als ik dat lees, dan zullen we Daniël dus niet "in de hemel" aantreffen.

Waar plaatsen wij "de opstanding" als we in de hemel zijn?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher