Gert-Jan Segers

Nieuws

15 februari 2018 door Rijksuniversiteit Groningen

Religie in de politiek: vloek of zegen?

Hoe gaat een christelijk politicus om met moeilijke (ethische) kwesties in de Tweede Kamer? Hoe ver mag vrijheid van meningsuiting gaan in de politiek? Deze en andere vragen staan centraal in het scholierensymposium Religie in de politiek: vloek of zegen? De faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen en de Protestantse Theologische Universiteit organiseren dit symposium op 14 februari in Amersfoort bij de Evangelische Hogeschool.

‘God bless America’. Met deze woorden sloot Donald Trum zijn overwinningsspeech af als nieuwe president van de VS. Hierin is hij niet uniek. Al eeuwenlang halen wereldleiders God aan in hun strijd. Op dit symposium bekijken we hoe God, religie en politiek met elkaar verweven zijn.

Workshops
Tijdens dit scholierensymposium, bestemd voor leerlingen uit klas 5 en 6 van het VWO, is er keuze uit verschillende workshops rond het thema ‘Religie in de politiek’. Deze workshops worden gegeven door (oud-)studenten van de opleidingen Theologie en Religiewetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Hoe ver mag vrijheid van meningsuiting gaan? Waarom willen sommige politieke partijen liever geen bijzonder onderwijs? Hoever mag een politieke partij gaan in de discussie rond datingsite ‘Second Love’?

College Tour met Gert-Jan Segers
De dag wordt afgesloten met een College Tour waarbij de leerlingen vragen kunnen stellen aan Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer. Hoe gaat hij als christelijk politicus om met moeilijke (ethische) kwesties in de Tweede Kamer?

Klik hier voor meer informatie.

Foto: website ChristenUnie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher