Handboek bij burn-out
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 februari 2018 door Scholten Uitgeverij

Nieuw handboek voor christenen die opgebrand zijn

Onlangs verscheen het nieuwe boek van Marit Goessens, getiteld “Handboek bij burn-out”. De schrijfster, ervaringsdeskundige en psychologe, schreef dit handboek voor christenen die opgebrand zijn. Het leidt de lezer stap voor stap door de burn-out heen en heeft als doel om handvatten en hoop te geven tijdens die zware periode. Handboek bij burn-out is vanaf 10 februari 2018 verkrijgbaar.

Het aantal mensen in Nederland dat in een burn-out terechtkomt is schrikbarend hoog. Onder de 25 jaar is de kans op burn-outklachten 1 op de 13 en bij de beroepsbevolking is dit zelfs 1 op de 7! Marit Goessens was één van hen, want op 26-jarige leeftijd kwam ze terecht in een zware burn-out. Ze zegt daarover: "Ik wist niet wat me overkwam. Ik miste een handboek dat me bruikbare antwoorden en tips kon geven." Op basis van haar ervaringen en haar professie als psycholoog besloot ze zelf dat handboek te schrijven voor anderen die opgebrand raken.

Het boek is opgedeeld in twee delen om het voor mensen met burn-outklachten zo bruikbaar mogelijk te maken. Er is een gedeelte met informatie en overdenkingen, maar ook een gedeelte met praktische tips. Op die manier kan het boek in verschillende fases van een burn-out aansluiten op de concentratieboog van de lezer. Voor alle hoofdstukken geldt dat ze relatief kort gehouden zijn en niet in chronologische volgorde gelezen hoeven te worden. Hierdoor kan de lezer precies opzoeken wat hij op dat moment nodig heeft.

Klik hier om het boek te ontvangen.


Burn-out
- Jacolien ging door een zware depressie: "Ik sneed mezelf met scheermesjes"
- De huilbuien, hopeloosheid en burn-out van David de Vos: "Ik was leeg"
- Mirjam van der Vegt over haar burn-out: “Op de bodem van mijn bestaan ontstond mijn leven”
- Zandkunstenaar Gert over zijn depressie: "God was heel ver weg"
- Radiomaker Jorieke Eijlers vertelt over haar burn-out: "Al mijn afgodjes kletterden naar beneden"
Meer over Burn-out »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen