onthoofde christenen Egypte

Nieuws

15 februari 2018 door Jeffrey Schipper

Kerk geopend ter nagedachtenis aan onthoofde christenen Egypte

Donderdag 15 februari opent in een dorp in de Egyptische provincie Minya, een kerk ter nagedachtenis van de 21 jonge martelaren, die in januari 2015 in Libië door leden van Islamitische Staat (IS) werden vermoord, meldt Kerknet.

In 2015 werden 21 Egyptische christenen onthoofd in Libië. IS maakte in 2015 de onthoofdingen bekend aan de hand van een video. De video was een boodschap voor "de vijandige Egyptische kerk". "Veiligheid voor jullie kruisvaarders is iets wat jullie alleen maar kunnen wensen." De executies zijn voltrokken uit 'wraak voor de moslimvrouwen die zijn vervolgd door koptische kruisvaarders uit Egypte'. Ook worden de mannen aangeduid als 'de vernederde volgelingen van de Koptische Kerk.'

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

In september 2017 werden de stoffelijke resten van de martelaren geïdentificeerd en opgegraven uit een massagraf in de buurt van Sirte, aan de Libische kust. Het is de bedoeling dat zij een laatste rustplaats zullen krijgen in deze kerk, waarvan de bouw op initiatief van president Abdel Fattah al-Sisi door de Egyptische overheid werd gefinancieerd.

Beshir verloor door deze gruweldaad zijn broers Bishoy (25) en Samuel (23). Hij vertelde hierover: "IS versterkt ons geloof in Christus. Ik ben de terroristen dankbaar dat ze in de video niet hebben geknipt, zodat men kon getuigen van hun geloof. Wij christenen worden al sinds het Romeinse rijk vervolgd. We worden in die vervolging gesterkt, doordat de Bijbel ons oproept om onze vijanden lief te hebben en te zegenen wie ons vervloeken."

Lees ook: Deze man werd op de dag dat hij zijn leven aan God gaf door IS onthoofd.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher