geld

Nieuws

14 februari 2018 door Adviesbureau Gabriël

Financieel adviesbureau pleit voor 40 dagen financieel vasten

Vandaag (woensdag 14 februari, red.) start de vastentijd. Van oudsher een periode van bezinnen, tot rust komen. Als er een gebied is waarin veel mensen onrust ervaren dan is dat wel rondom hun financiën. De Bijbel biedt ons echter ook op financieel gebied veel handvatten. Om samen te groeien in financiële rust heeft het christelijk financieel adviesbureau Gabriël samen met stichting Encour (de ontwikkelaars van SchuldHulpMaatje) een alternatieve invulling voor de 40dagentijd ontwikkeld.

Natasja Naron, directeur van Gabriël, licht het project toe: “Geld heeft zoveel invloed op ons leven. Het is een prachtig middel om te kunnen zorgen voor je zelf, je gezin en anderen. Maar uit onderzoek is gebleken dat je egoïstisch wordt als je aan geld denkt. Geld geeft daarom ook veel problemen. Het staat in de top 3 als onderwerp waar echtparen ruzie over hebben.” Bert den Hertog, directeur van stichting Encour: “Vanuit het project SchuldHulpMaatje hebben wij ervaren dat als je geleerd hebt om goed je geld te beheren, je hart nog altijd vol kan zijn van een drang naar meer. Daar loopt elk mens tegenaan. Daarom hebben wij onder andere een cirkel van genoeg ontwikkeld, gebaseerd op 1 Timotheus 6, om mensen te helpen met vreugde te leren leven van genoeg. Het geeft veel stress als je denkt te weinig geld te hebben of dit daadwerkelijk ervaart in het dagelijkse leven. God weet dit en heeft er daarom voor gezorgd dat er meer dan 2.350 Bijbelteksten over gaan. Wel 9 van de 16 gelijkenissen hebben met geld en bezit te maken. Toch is er relatief weinig over bekend. Vandaar dit initiatief.”

De deelnemers ontvangen iedere dag een Bijbeltekst, een overdenking hierbij die uit het leven is gegrepen, een uitspraak en een opdracht waarin je als deelnemer wordt uitgedaagd om de Bijbelse lessen in de praktijk te brengen. Door deze alternatieve invulling van de vastentijd wordt je geïnspireerd om je kijk op en omgang met geld meer in lijn te brengen met hoe God het heeft bedoeld. Om zo toe te leven naar het moment dat Jezus ons heeft vrijgekocht op Goede vrijdag. In deze serie overdenkingen voor de 40dagentijd komen de volgende thema’s aan bod: bezit, rentmeesterschap, schuld, voorziening, overvloed, spaarzaamheid en vrijgevigheid.

De overdenkingen zijn geschreven door de theoloog prof. dr. Paul van der Laan en ondernemer Peter Briscoe. Zij vertellen persoonlijke getuigenissen, waargebeurde verhalen die je raken. De dagelijkse overdenking wordt afgesloten met een uitdaging. Een voorbeeld hiervan is dat wordt gevraagd om te noteren wat je mensen in je omgeving nog wilt zeggen of mee wilt geven als je nog maar kort te leven hebt. De uitdaging is om dat dan die week daadwerkelijk te gaan doen.

Dit alternatief voor de vastenperiode is een gezamenlijk initiatief van Gabriël en Stichting Encour. De medewerkers van Gabriël verlenen bewust hun financiële advieswerk vanuit een christelijke identiteit. Gabriël wil haar klanten graag uitdagen om te leven vanuit ‘genoeg’ en geeft jaarlijks alle winst van het bedrijf weg aan een groot aantal christelijke goede doelen. Stichting Encour wil mensen helpen om Bijbelse principes van omgaan met geld te ontdekken, toe te passen en door te geven aan anderen. Samen hopen zij met dit project veel mensen te inspireren.

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher