Nieuws

14 februari 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. G. C. Buijs aanvaardt beroep hervormd Epe

De Goede Herderkerk in Epe beschikt over een nieuwe predikant. Ds. G. C. Buijs heeft het beroep aanvaard. De hervormde gemeente is sinds 2014 vacant. Destijds ging ds. E. S. Klein Kranenburg met emeritaat. Buijs neemt binnenkort afscheid van zijn gemeente in Zevenbergen.

Ook ds. R. J. van Amstel bereidt zich voor op een verhuizing. Hij vertrekt binnenkort naar Rotterdam-Alexander. In de protestantse gemeente gaat hij aan de slag als opvolger van de naar Hellevoetsluis vertrokken ds. E. J. Vledder. Van Amstel is momenteel actief in de protestantse gemeenten te Amsterdam en Zunderdorp.

Ds. E. E. Bouter denkt de komende tijd na over een mogelijk vertrekt uit Overberg. De hervormde predikant heeft een beroep uit Hendrik-Ido-Ambacht ontvangen. In de Elimkerk is de kerkenraad op zoek naar een nieuwe predikant, omdat ds. C. A. van der Graaf in 2016 naar Heerde vertrok.

In Krimpen aan den IJssel hoopt de hervormde wijkgemeente van bijzondere aard op de komst van ds. J. J. Mulder. Dit is alweer het zevende beroep dat de kerkenraad uitbrengt sinds het emeritaat van ds. J. J. Verhaar. Mulder staat momenteel op de kansel in Hedel. Vorig jaar bedankte hij voor beroepen uit Polsbroek, Putten, Driesum en 't Harde.

Ook ds. J. H. Reijm heeft een beroep ontvangen. Hij kan aan de slag in wijk west van de hervormde gemeente in Papendrecht. In de Sionskerk zoekt men een opvolger van de in 2017 naar Ameide-Tienhoven vertrokken ds. J. C. van Trigt. Reijm is sinds 2011 actief in de Alblasserdamse Ichthuskerk.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher