Israël aanvallen Syrië

Nieuws

14 februari 2018 door CIDI

Syrische regering waarschuwt Israël voor "meer verrassingen"

Nieuwe aanvallen van Israël op doelen in Syrië kunnen rekenen op “meer verrassingen”, zo laat de Syrische regering weten, meldt het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël). Afgelopen zaterdag werd een Israelische F-16 neergeschoten na een bombardement op Iraanse doelen.

Zaterdagochtend infiltreerde een Iraanse drone het Israelische luchtruim. Het onbemande vliegtuig was vanaf een Syrisch vliegveld opgestegen en werd bediend door een Iraanse eenheid in Syrië. In reactie op de schending van het luchtruim bombardeerde de Israëlische luchtmacht twaalf Iraanse en Syrische doelen, waaronder de operators van de drone. De Syrische luchtverdediging nam hierop de Israëlische vliegtuigen onder vuur, waarbij ze één F-16 wisten te raken. De piloot en de navigator wisten het toestel te evacueren voordat het in het noorden van Israël neerstortte.

“Allah willende zullen ze nog meer verrassingen zien als ze weer proberen Syrië aan te vallen," zo liet de Syrische assistent-minister van Buitenlandse Zaken Ayman Sussan weten. Israël voert al geruime tijd luchtaanvallen uit in Syrië. Doel van de missies is om te voorkomen dat geavanceerde wapens in handen van Hezbollah komen. Daarnaast wil Israel voorkomen dat Iran haar invloed in Syrië vergroot.

Lees hier meer op de website van het CIDI en lees ook dit achtergrondverhaal op de website van Christenen voor Israël.

Reacties

Syrië heeft natuurlijk het volste recht om Israëlische vijandelijke vliegtuigen uit haar luchtruim te verjagen. Iran heeft het volste recht om de Syrische regering te helpen in haar burgeroorlog tegen opstandelingen, net als Hezbollah. Ik denk dat Israël op lange termijn niet kan voorkomen dat Hezbollah en Iran krachtiger worden. Voor Israël is het tijd voor een andere Midden Oosten politiek.
Doe eens een mooi voorstel...
Toon meer antwoorden (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher