orgaandonatie

Nieuws

14 februari 2018 door Jeffrey Schipper

Hoe christenen reageren op de nieuwe donorwet

Een meerderheid van de Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met de nieuwe donorwet van D66-Kamerlid Pia Dijkstra. Dat betekent dat alle volwassen Nederlanders voortaan automatisch orgaandonor zijn, tenzij hij of zij expliciet aangeeft dat niet te willen. Hoe reageren christenen op sociale media? Een overzicht!

Robert de Heer: Zelf ben ik als christen overtuigd donor en ook voorstander van deze wet. Mijn lichaam vergaat na dit leven en heeft dan ook geen fysieke waarde meer voor mijzelf of voor God. Hoe mooi is het dat je met het leven dat je achterlaat een ander kan redden? Is dat niet zelfs met een klein beetje creativiteit een vreselijk bijbels principe?

Nathalie Hulshoff: Ik ben voor, omdat er al zoveel mensen dood gaan omdat er te weinig donoren zijn. Als je wordt begraven eten de maden en andere diertjes je lichaam op en wordt je lichaam verbrand. Dan wordt je lichaam as. Als het lichaam de tempel is waar Gods Geest woont en doodgaat, woon je dus niet meer in je lichaam maar je bent geest zonder lichaam. Als iemand nog mooi heel veel jaren met je hart of je longen verder zou leven die anders misschien binnen een paar maanden dood zou gaan, is dat toch fantastisch?

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Ik blijf het zeggen:

hoed je voor een overheid die je gelukkig wil maken..

Verbaas me dat er zo weinig argwaan is als het om de overheid gaat.#Orgaandonatie.

— Leen van Dijke (@leenvandijke) February 13, 2018

Reacties

Altijd lastig als er schrijnende en aandoenlijke gevallen in beeld gebracht worden om je punt te maken. Het is ook tragisch en voor de betrokkenen hartverscheurend als mensen dood gaan omdat er niet genoeg organen zijn. Wel 1 iedere 2 dagen... Tegelijkertijd gaat er ieder half uur iemand dood aan de gevolgen van roken, 100X zoveel. Om dat cijfer gunstig te beïnvloeden is geen inbreuk op de grondwet nodig. De wet hoeft alleen maar toegepast worden. Het is een ernstige misdaad om mensen willens en wetens doodziek te maken.
REAGEER
H
Wij hebben ons hele lichaam (uit stof gemaakt) van de Schepper ontvangen en het blijft dus ook volledig van Hem tot het weer stof is!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher