Cocky Drost

Dagelijks leven

13 februari 2018 door Jeffrey Schipper

Cocky Drost over keuzestress: zit mijn ware liefde achter de volgende swipe?

Het is momenteel drukker dan ooit op de online dating markt. Relatiecoach Cocky Drost constateert dat dit gepaard gaat met de nodige keuzestress. "We worden zenuwachtig van alle mogelijkheden. Wat als achter de volgende swipe de ware zit? Wat als ik de ware per ongeluk te snel heb weggeswiped? Wat als…?," schrijft ze op de progressief-christelijke weblog Lazarus.

Niet alleen singles hebben met die wat-als-gedachte te maken, maakt Drost duidelijk. De relatiecoach werd onlangs nog door deze gedachte getroffen. "Wat als ik niet al op mijn 16e verkering had gekregen met deze man? Als ik mezelf eerst nog een wereldreisje of wat gegund had, single en ontdekkend? Wat als ik nu pas aan kinderen zou zijn begonnen? Wat als ik, spreekwoordelijk, nog even had doorgeswiped? Dan zou ik nu toch onmogelijk zo gezapig op onze beige-kleurige bank zitten?

Keuzestress? Ik vind het meer een ‘wat als’-stress. En de wat-als gedachte hoort nou eenmaal bij het leven. Dat is geen teken van een slechte relatie of van een verkeerde keuze. Soms is ‘wat als’ gewoon een moment om tegen jezelf te vertellen dat je een geluksvogel bent, zelfs als je het even niet zo sterk voelt."

Lees hier de volledige blog van Cocky Drost.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher