De Luizenmoeder

Nieuws

13 februari 2018 door Jeffrey Schipper

Christelijke moeder stoort zich aan gevloek in De Luizenmoeder

De Luizenmoeder is in vier weken en evenzoveel afleveringen uitgegroeid tot een enorme hit in Nederland. Afgelopen zondag keken 3,5 miljoen mensen naar de komische serie over basisschool De Klimop. In de serie worden niet alleen veel grappige opmerkingen gemaakt. Er komt regelmatig een vloek voorbij, constateert schrijfster en oud-leerkracht Nieske Selles.

Nieske deed haar beklag op Facebook. Haar bericht is inmiddels meer dan 200 keer gedeeld. In gesprek met de EO benadrukt zij dat haar bericht niet is bedoeld om anderen te veroordelen. "Ik wil met name christenen oproepen om erover na te denken, zonder anderen te veroordelen. Het gaat erom dat we elkaar een spiegel voorhouden. Gaan we zo aan vloeken wennen dat het ons niet meer opvalt? Of zeggen we: dit gaat wel om de naam van onze Almachtige God?"

Kees van Dijk, directeur van de Bond tegen vloeken, sprak hierover bij Groot Nieuws Radio. “Ik moest hartelijk lachen om het programma,” vertelt Van Dijk. “Tegelijkertijd kan vloeken in onze overtuiging niet de bedoeling zijn van taalgebruik. Met vloeken is de eer van God in het geding en daar word je, zwak gezegd, niet blij van. Je hoort het en neemt het waar. Een kleine zestig procent van onze fans op Facebook geeft dan ook aan ‘De Luizenmoeder’ niet te kijken vanwege het taalgebruik.”

Onlangs maakte AVROTROS bekend dat er een tweede seizoen komt van De Luizenmoeder. Nieske wil de programmamakers meegeven dat vloeken "onnodig kwetsend" is. "Ik zou ze willen vragen hun talenten te blijven inzetten, maar de vloeken eruit te laten."

Reacties

D
A.K.Wallet

Zeker in een gezin met kinderen moet men het programma meteen uitzetten bij vloeken.

Het kan zo gewoon worden.In het dagelijkse leven kan het al moeilijk zijn op werk en op school om

vloeken aan te horen,maar zeker kunnen we dit bij T.V-kijken niet toleleren. Ik vraag me in alle ernst af: is daar de zondag voor om zulke programma's te bekijken? Laat het een heerlijke/

chr.Feestdag blijven. Draai goede muziek en zing met elkaar.Doe een spellteje met de kinderen. Bezinning gevraagd!!
REAGEER
J
Nu is mij ook duidelijk waarom zo veel kinderen hulp nodig hebben. Ouders en grootouders geven toch niet zulke goede voorbeelden. Als ik dat taalgebruik en speciaal het vloeken hoor, kan ik niet meer genieten, als overal de draak meegestoken wordt. Ik hoop dat we er iets van leren voor de omgang met onze en andere kinderen.

Groet

Jan Schonewille
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher