Dagelijks leven

13 februari 2018 door PKN

PKN-scriba over donorwet: "Niemand sterft voor zichzelf"

Vandaag (dinsdag 13 februari) beslist de Eerste Kamer over de donorwet. Ds. René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk, roept iedereen op het donorcodicil in te vullen, ongeacht de uitslag van de stemming over dit wetsvoorstel.

De Reuver: "Om meer donoren te verkrijgen stelt Pia Dijkstra (D66) voor dat mensen automatisch donor zijn tenzij zij aangeven dit niet te willen. De leden van de Eerste Kamer staan voor een lastige keuze. (...) De discussie over de voorgestelde wijziging spitst zich toe op de vraag of deze wet het donor-zijn niet opheft. Doneren veronderstelt een vrijwillige keuze. Het is een gave, een offer. Bij de voorgestelde wet vervalt dit voor allen die niet (kunnen) kiezen.

Wat hebben we als Protestantse Kerk nu toe te voegen aan dit debat? Op welke uitslag moeten we hopen? De winst van het ingediende wetsvoorstel is dat er (weer) volop wordt gepraat over orgaandonatie. Het debat onderstreept de ernst van de zaak. Er zijn donoren nodig. Het is noodzakelijk dat mensen in alle vrijheid een codicil invullen. De principiële keuze is aan u."

Lees hier het volledige commentaar van ds. René de Reuver.

Lees ook: Moeten we nou vóór of tegen de mogelijk nieuwe Donorwet zijn?

Foto: Sandra Haverman

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher