Bert Dorenbos

Nieuws

12 februari 2018 door Jeffrey Schipper

Bert Dorenbos maakt zich op verjaardag Darwin kwaad vanwege 'evolutionistisch virus' dat kerken binnendringt

Vandaag (12 februari, red.) is het 209 jaar geleden dat Charles Darwin werd geboren. Mede dankzij zijn bevindingen werd de evolutietheorie door een groot deel van de wetenschappelijke gemeenschap geaccepteerd. Voormalig EO-directeur Bert Dorenbos herdenkt zijn verjaardag niet met feestelijke gedachten.

Hij noemt Darwin iemand "die een stortvloed van goddeloosheid over de mensheid uitstort". Dorenbos: "Je zult maar DARWIN heten. Hoewel zijn theorieën vanaf het begin al ontkracht zijn en vandaag al helemaal nergens meer op slaan, gaat de duivel rustig door om verwarring te stichten. Nu vooral ook binnen de kerken met het virus van de leugen van zogenoemde ‘theïstische’ evolutie. Het is als een vloek in de kerk! Hoe durven we met deze valse leer het verlossings werk van de Here Jezus te ontkrachten?

In Genesis 3 lezen we toch de moederbelofte en niet één of ander gekunsteld gestuntel. De dwalende theologen moeten zich schamen. Dank U HEERE God voor uw woord en uw Geest. De vreze des HEEREN is het begin van alle wetenschap en kennis. Alles vergaat, maar het woord van God blijft staan in eeuwigheid. Ga (m(w)eer) in het Woord ‘wonen’ dan word je genezen van allerleid dwaalleer en kun je de geestelijke strijd aan, want het zwaard des Geestes is het woord van God."

De discussie over schepping en evolutie laaide recent weer op. Vooral door de verschenen boeken van de theologen Gijsbert van den Brink en Mart-Jan Paul. CIP.nl maakte onlangs een videoserie met beide heren. Zie: Kunnen christenen evolutie combineren met God? en Prof. dr. Gijsbert van den Brink vraagt zich af of wij van de apen afstammen.

Reacties

D
Van harte eens met Bert Dorenbos.De evolutietheorie is een groot gevaar voor het geloof, zo schreef prof.dr J.van Genderen in de Beknopte Gereformeerde Dogmatiek

(Apeldoornse dogmatiek),blz 257.

De orde Schepping-zondeval-verlossing is de lijn die de Schrift ons voorhoudt.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher