Israël aanvallen Syrië

Nieuws

12 februari 2018 door ANP | Israël Today | Christenen voor Israël

Israël verdedigt zich met aanvallen op Iraanse doelen in Syrië

Israël heeft aanvallen uitgevoerd op Iraanse doelen in Syrië. Daarbij is een F-16 gevechtsvliegtuig door de Syrische luchtafweer uit de lucht geschoten, meldt het Israëlische leger volgens het ANP. De piloten konden tijdig het vliegtuig verlaten en zijn veilig. Volgens lokale media crashte de F-16 in het noorden van Israël.

De twee piloten van het vliegtuig, dat deelnam aan een vergeldingsmissie in Syrië, konden het vliegtuig voordien verlaten, waarbij een van het zwaar gewond raakten; hij is niet in levensgevaar, voegt Israël Today toe. Zaterdagochtend vroeg was een Iraanse drone het Israëlische luchtruim binnengedrongen en daardoor was een helikopter van de Israëlische luchtmacht was neergeschoten. Daarop vloog een squadron van acht Israëlische gevechtsvliegtuigen Syrië binnen om het mobiele commandocentrum te vernietigen, van waaruit de indringer op afstand was bestuurd.

In totaal zijn twaalf Syrische en Iraanse doelen in Syrië aangevallen, zegt het Israëlische leger. Volgens Syrië was het een Israëlische daad van agressie. De staatstelevisie meldde dat de Syrische luchtmacht meerdere vliegtuigen heeft geraakt. Israël spreekt dat tegen.

De dreiging van die ‘volgende oorlog’ hangt al weken voelbaar in de lucht sinds Iran en Hezbollah duidelijk maakten dat ‘de bevrijding van Palestina’ het volgende doel is van de Iraanse as die nu ook Hamas omvat, maakt Christenen voor Israël duidelijk. Om Israël te waarschuwen dat dit het volgende strategische doel is van de Iraanse as heeft Hezbollah regelmatig leiders van sjiitische milities naar het gebied rond Metula - Israëls meest noordelijke stad - gebracht en eind januari zelfs de waarschijnlijke opvolger van Ayatollah Khamenei.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei hierover: "Iran probeert Syrisch grondgebied te gebruiken om Israël aan te vallen met als doel Israël te vernietigen. (...) Wij zullen alles blijven doen om onze veiligheid en soevereiniteit te verdedigen." De Russische president Poetin vroeg Netanyahu in een telefoongesprek om escalatie te voorkomen, berichten Russische staatsmedia.

Lees meer achtergrondinformatie op de website van Christenen voor Israël.

Reacties

Nu de Russen het Syrische leger hebben uitgerust met zeer geavanceerde luchtverdediging, waarvoor de eerste Syriërs nu hun opleiding hebben afgerond, blijkt het strategische voordeel dat dit oplevert nu het Syrische luchtruim een no-fly zone is geworden van Westerse toestellen. Ook Nederlandse F16's zijn niet meer veilig. Het ziet ernaar uit dat de door Israël gesteunde fundamentalistische moslimenclaves in Syrië zich gewonnen moeten gaan geven aan Assad en dan zou zich inderdaad een in oorlogvoeren gepokt en gemazzeld Helbollah aan de Israëlis
REAGEER
Israëlische noordgrens bevinden. Toch jammer dat Westerse landen al jaren het stompzinnige ‘Assad needs to go’-beleid hebben gehad, mede op aandringen van Israël. Het ziet ernaar uit dat dit domme beleid als een boemerang op Israël terugslaat.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher