gezant trump

Nieuws

09 februari 2018 door Israël Today

Gezant Trump roept Palestijnen op tot erkenning Joodse historie Jeruzalem

Wat Israël betreft, is het ontkennen van de Joodse historische en religieuze verbondenheid met dit land, en in het bijzonder met Jeruzalem, op dit moment de belangrijkste hindernis om vrede te bereiken, schrijft Israël Today.

Het lijkt erop, dat de Amerikaanse regering het daar nu ook mee eens is. Trumps speciale gezant voor het Midden-Oosten, Jason Greenblatt, heeft donderdag Palestijnse leider Machmoud Abbas gehekeld omdat hij nalaat Jeruzalems band met het Joodse volk te noemen. Abbas sprak dinsdag een Palestijns jeugdfestival toe en vertelde herhaaldelijk aan de jonge Arabieren dat Jeruzalem een stad voor moslims en christenen is en dat altijd is geweest. Hij maakte geen vermelding van Joden.

Volgens Greenblatt brengt dat soort retoriek de vrede alleen maar verder weg: 'President Abbas zegt over Jeruzalem: ”Het is Arabisch, moslim en christelijk”. En er wordt geen melding gemaakt van Joodse banden. Uit dit soort uitspraken kan niets vreedzaams of productiefs voortkomen,' schreef Greenblatt op Twitter.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher