iran

Nieuws

09 februari 2018 door Hendriëlle de Groot

Iran geeft miljoenen uit om de stijgende christelijke bevolking te verstikken

De regering van Iran is zo bezorgd over de groeiende christelijke bevolking, dat ze miljoenen dollars uitgeeft om het groeiende christendom in te dammen, schrijft The Christian Post. Gelovigen worden bedreigd met gevangenisstraf en de dood. Toch houdt dat de groei van het christendom niet tegen.

Elam Ministries - een organisatie dat kerken in Iran ondersteunt - zei maandag tegen Mohabat News dat steeds meer Iraniërs zich bekeren tot het christelijk geloof, wat ertoe heeft geleid dat de regering miljoenen uitgeeft aan islamitische propaganda en leden van de ondergrondse kerk opsluit. Christelijk materiaal en boeken worden routinematig geconfisqueerd. De publicatie van christelijk materiaal en het aanbidden van Jezus resulteert in ‘gevangenschap en waarschijnlijker: de dood’.

Toch geloven kerkleiders dat ‘de komende jaren miljoenen leden aan de kerk worden toegevoegd, zo groot is de geestelijke honger die bestaat en de desillusie van het islamitische regime’, meldt Mohabat News.

De publicatie van christelijk materiaal en het aanbidden van Jezus resulteert in ‘gevangenschap en waarschijnlijker: de dood’.

“Als we trouw blijven aan onze roeping, dan is het onze overtuiging dat het mogelijk is ons land verandert. Omdat Iran een strategisch gelegen natie is, zal de groeiende kerk in Iran invloed hebben op moslimlanden in de hele islamitische wereld.”

Het berekenen van het exacte aantal gelovigen in Iran is moeilijk, omdat ze hun geloof moeten verbergen. Elam Ministries schat dat er momenteel ongeveer 360.000 christenen in Iran zijn. Dat is een enorme stijging in vergelijking met het aantal christenen in 1979: slechts 500. Volgens schattingen van Open Doors leven er 800.000 christenen in Iran.

Behrang Masoumi, een lid van het Elam-team dat Iraanse gelovigen opleidt in de bediening, zegt dat hij geschokt was toen hij ontdekte dat een van zijn eigen familieleden vijf jaar lang een geheime volgeling van Jezus is geweest. De organisatie deelde verschillende andere voorbeelden van Iraniërs die zich tot Christus wenden, ondanks de gevaren in het islamitische land.

Zo werden rondom kerst vijf christelijke mannen die een huiskerkdienst bijwoonden, gearresteerd. Of ze nog in leven zijn, is onduidelijk. De autoriteiten willen daarover geen informatie geven. Regeringsagenten zouden tijdens de overval cd’s, laptops en een satellietontvanger in beslag hebben genomen en de buren van de christenen hebben bedreigd.

“Het goede nieuws voor de Iraniërs is dat het christendom blijft groeien, ondanks de gezamenlijke inspanningen van de regering om het tegendeel te bewerkstelligen. Zelfs onder de meest onderdrukkende omstandigheden wordt het christendom nog steeds door velen gezien als de ‘religie van vrijheid en liefde’,” tekende Mohabat News op. “Waarom? Vanwege dat wat christelijke bekeerlingen herhaaldelijk beweren; in de islam leefden we altijd in angst. Angst voor zonde, angst voor straf. Maar Christus is een God van liefde."

Reacties

T
Citaat< in de islam leefden we altijd in angst. Angst voor zonde, angst voor straf. Maar Christus is een God van liefde.

Wij beperken God wanneer wij stellen God is alleen liefde, want Hij omvat alles. Wij kunnen slechts enige van zijn hoedanigheden noemen. Wij kunnen de Naam niet uitspreken. Zij is te groot voor ons. God overtreft al ons denken.

In Gods nederigheid heeft Hij erin voorzien zich te doen kennen in Jezus Christus.

Wie dat bewust is beseft hoe groot Gods liefde is. Dat is de reden om Hem te prijzen en te danken.REAGEER
J
Ze gaan ontdekken dat ze tegen de God van Abraham, Izaak en Jacob strijden en sterker nog tegen de Vader van Jezus. Hopelijk ook snel hun eigen Vader in de hemel.

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher