Turkije vlag

Nieuws

09 februari 2018 door Elsevier

Europees Parlement luidt noodklok om anti-christelijke misdrijven Turkije

Naar verluidt zijn 50 Aramese kerken, kloosters en begraafplaatsen geconfisqueerd in de zuidoostelijke Turkse stad Mardin, waar kleine minderheden Aramese en Armeense christenen wonen. Het Europees Parlement luidt de noodklok, schrijft Elsevier.

Volgens het Europees Parlement is er in Turkije duidelijk sprake van toegenomen discriminatie van christenen. Het parlement roept de Europese Commissie op de Turkse regering daar op aan te spreken. Daarnaast wijst het parlement op de kwestie Andrew Brunson. De Amerikaanse predikant wordt door de Turkse autoriteiten beschuldigd van spionage en lidmaatschap van de Gülen-beweging. Turkije wil hem levenslang opsluiten. Het Europees Parlement roept op tot vrijlating.

Lees ook: Turkije wil Amerikaanse voorganger levenslang opsluiten.

Reacties

T
Die beschuldigingen aan het adres van deze voorganger zijn onverbloemd vals. Deze verwarrende taktiek is om deze man in gijzeling te houden om hem als amerikaans staatburger te ruilen tegen een Turk die vast zit in Amerika. Zonder scrupules liegen, bedriegen en bedreigen is gewetenloos in Westerse opvatting. Binnen de islamitische samenleving kijkt men daar heel anders tegen aan. Alles mag , zoals bedrog, machtsmisbruik, gijzelen, het confisqueren van kerken, alles wat de macht van de islam ten goede komt is geoorloofd.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher