Nieuws

09 februari 2018 door Hendriëlle de Groot

Pastor bedreigd vanwege workshop over LHBT-gedachten

De Amerikaanse pastor Jeremy Schossau organiseerde een workshop voor tienermeisjes met trans-, bi- of homoseksuele gedachten. De aankondiging via social media, leidde tot heftige reacties. Nu dreigen mensen zijn familie te vermoorden en zijn huis en kerk in Michigan plat te branden.

Schossau maakte een video-boodschap, als antwoord op de beschuldigingen dat hij tieners probeert te dwingen tot ‘conversietherapie’, therapie die tot doel heeft om de seksuele geaardheid van een persoon te veranderen, en als antwoord op de ‘ongelooflijke haat, vulgariteit, vol met dingen die ik gewoon niet kan begrijpen of geloven’.

In een Facebookbookpost, die inmiddels is verwijderd, kondigde Metro City Church zijn Unashamed Identity Workshop aan, een workshop speciaal voor meisjes tussen de twaalf en zestien jaar oud, die worstelen met de gedachte dat ze trans-, bi- of homoseksueel zijn.

“Door middel van doordachte, relevante en Bijbelse raad, zullen we meiden helpen om onbeschaamd te zijn over hun werkelijke seksuele identiteit die hen bij de geboorte door God is gegeven,” stond in de post, die tot grote verontwaardiging leidde. Mensen beschuldigen de kerk van het aanbieden van conversietherapie en van het met geweld proberen te veranderen van de seksuele geaardheid van de meiden. LGBT-activisten plannen naar verluidt ook een demonstratie in de buurt van de kerk.

Schossau: "We geloven dat seksualiteit een keuze is, we geloven dat je kunt zijn wat je wilt zijn en kunt doen wat je wilt doen. We vinden het heel vreemd dat een gemeenschap die zo’n voorstander is van tolerantie, van het begrijpen van het perspectief van iemand anders, van keuzevrijheid, zo intolerant is als het gaat om seksualiteit.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher