Openbaar Ministerie

Nieuws

09 februari 2018 door ANP

Medewerkster evangelisch zorgcentrum verdacht van moord

Een 58-jarige voormalige medewerkster van de Jedidja Hoeve, een evangelisch zorgcentrum in Meerkerk, wordt verdacht van moord op haar 29-jarige dochter in 2012. Dat maakte het openbaar ministerie in Rotterdam donderdag bekend, meldt het ANP.

De vrouw werd twee weken geleden aangehouden, net als de 63-jarige stiefvader van het kennelijke slachtoffer. Justitie verdenkt het uit het Noord-Hollandse Zwaag afkomstige paar van moord op de jonge vrouw, dan wel van het opzettelijk toedienen van een dodelijk of euthanasiemiddel. Destijds ging het verhaal dat de 29-jarige vrouw suïcide had gepleegd.

Justitie onderzoekt ook de dood van drie mensen die in behandeling waren bij de Jedidja Hoeve. Ook in die gevallen betwijfelt het OM de lezing dat het om zelfmoord ging. Een van die drie zaken betreft de dood van een andere dochter van de 58-jarige vrouw. Die dochter kwam in 2016 om het leven.

De 77-jarige Aaldert van E., oprichter van de Jedidja Hoeve, wordt verdacht van misbruik van die in 2016 gestorven jonge vrouw. Van E. moet zich daarvoor op 20 februari voor de Rotterdamse rechtbank verantwoorden. Hij is in 2016 veroordeeld tot drie jaar cel voor seksueel misbruik van meerdere vrouwelijke cliënten.

De omstreden en charismatische Van E., ooit leider van een Volle Evangeliegemeente in Zwijndrecht, startte in 2012 de Jedidja Hoeve in een boerderij in de polder bij Meerkerk. Inmiddels is de kliniek gesloten.

Volgende week woensdag staat een andere behandelaar, een 62-jarige Belgische, bij de Rotterdamse rechtbank terecht in een andere misbruikzaak in de Jedidja Hoeve.

Reacties

J
Wat verschrikkelijk dit. Zo ziek.

REAGEER
J
J.H. FontijnIn en in triest dat zoiets gebeurd is. Schade ook voor de eer van God.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher