misbruik
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 februari 2018 door RTL Nieuws

'Jehovah's Getuigen houdt documenten kindermisbruik geheim'

Jehovah's Getuigen Nederland heeft jarenlang verslagen van beschuldigingen van seksueel kindermisbruik achtergehouden. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Verslagen van tientallen en mogelijk honderden interne rechtszaken tegen jehova's die beschuldigd zijn van seksueel kindermisbruik zijn te vinden in de archieven van de Jehovah's Getuigen. RTL Nieuws is in het bezit van meerdere interne brieven (PDF) van Jehovah's Getuigen, waaruit blijkt dat van al die kerkelijke rechtszaken een verslag is gemaakt, en dat die documenten moeten worden bewaard. Het is niet het beleid van de organisatie om die dossiers met de politie te delen.

Vier voormalig ouderlingen bevestigen deze praktijk tegenover RTL Nieuws. Jehovah’s Getuigen Nederland laat in een reactie aan RTL Nieuws weten dat kindermisbruik wordt verafschuwd. Via de media wil men geen nadere toelichting geven op "interne spanningen". Misbruikslachtoffers roepen Jehovah's Getuigen op om de verslagen per direct te overhandigen aan het Openbaar Ministerie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events