God

09 februari 2018 door Bert Noteboom

Pastor, een volksvertegenwoordiger zonder politieke partij

Goedemorgen, pastor! Bijna dagelijks wordt ik zo begroet. Mensen gaan je herkennen. Uiteraard mogen ze ook Bert zeggen, maar ik presenteer mij als ‘uw wijkpastor’ dus word je zo genoemd. Wijkpastor, niet voor een groep mensen die een bepaald stadium van geloof hebben bereikt, maar voor iedereen in Almere Haven! Christelijk of niet…

Ruim elf jaar mag ik inmiddels in deze jonge stad dienen. Vanuit mijn functie werk ik veel samen met tal van partners in de stad. Zo heb ik de afgelopen raadsperiode dan ook uitstekend contact gehad met de huidige raad in Almere. Met wethouders van PvdA, D66, CDA en Leefbaar Almere. Stuk voor stuk gepassioneerde mensen. Ze hebben hun best gedaan en als medeburger bid ik voor ze, structureel.

De verkiezingen komen eraan. Menig stemadvies zien we voorbij komen. Ook dominees en voorgangers worden volop als lijsttrekker of duwer inzet… Mooie mensen hoor bij de CU, echt! Op landelijk niveau geniet ik ook van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de SGP. Voor mannen als Segers en Van der Staaij hun goed recht om niet op de Gay-Pride, maar onder de kerkgangers hun stemmen te werven. Maar moet ik als pastor in een stadsdeel exclusief ambassadeur zijn van een christelijke partij?! Zelf ben ik hierin terughoudend. Bewust.

Als ambassadeur en volksvertegenwoordiger van een ander koninkrijk, probeer ik op mijn manier het goede voor de stad en haar inwoners te zoeken. Van harte zing ik uit volle borst alle lijsttrekkers en bestuurders een zegenlied toe: “Vader, maak hen tot een zegen; ga ze niet voorbij. Regen op hen met Uw Geest, Heer! Jezus, kom als de Bron van leven, die ontspringt diep in hen. Breng een stroom van zegen, waarin Uzelf steeds mooier wordt voor hen.”

Bert Noteboom is in Almere actief als wijkpastor. Bezoek hier zijn website.

Reacties

a
Beste Bert Noteboom in Almere, wens en bid je wijsheid toe . Bid , dat je in de geest van Psalm 23 "Gij bij mij" in je versmolten is. Op het politieke vlak waar je bezig bent zijn heel veel valkuilen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher