Nieuws

07 februari 2018 door Jeffrey Schipper

Reformatorisch Dagblad neemt het op voor SGP: Geen sprake van dubbelhartigheid

Het hoofdbestuur van de SGP stelt zich opportunistisch en dubbelhartig op, stelde prof. dr. Arnold Huijgen eerder deze week. Volgens de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad is er van dubbelhartigheid geen sprake. In een hoofdredactioneel commentaar neemt de krant het op voor de gereformeerde partij.

Onlangs werd bekend dat de SGP aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam deelneemt met een vrouw als lijsttrekker, de 24-jarige Paula Schot. Ze is de tweede vrouwelijke lijsttrekker van de partij, die zich lange tijd niet door vrouwen wilde laten vertegenwoordigen. Namens het hoofdbestuur benadrukte SGP-partijvoorzitter Maarten van Leeuwen dat de Amsterdamse SGP-lijsttrekker Paula Schot dat "felicitaties richting haar niet afkomstig waren van het hoofdbestuur".

De opstelling van het SGP-hoofdbestuur leidde tot felle kritiek van de conservatieve publicist Bart Jan Spruyt. Het weigeren van een felicitatie getuigt volgens hem van "vleesgeworden farizeïsme" en "een dubbelhartige koers". Deze week legde Huijgen in een open brief aan het partijbestuur uit waarom hij vindt dat de SGP zich dubbelhartig opstelt.

"Wie dergelijke bewoordingen hanteert, schiet zijn doel al snel voorbij," vindt de RD-hoofdredactie. "Er zijn immers voldoende zákelijke argumenten om dit debat mee te voeren." Bovendien zou er van dubbelhartigheid geen sprake zijn. "Hoofdbestuursleden die Paula Schot niet willen feliciteren, huichelen toch niet? Een deel van hen is werkelijk tegen de participatie van vrouwen in de politiek."

De krant geeft toe dat de SGP zich in een spagaat bevindt en dat de partij dat voor een deel aan zichzelf te wijten heeft. "Hét grote probleem van de SGP is - althans op dit thema - de interne verdeeldheid. Maar het is lastig dát de partijtop te verwijten."

Lees hier het volledige commentaar van het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

N
Dat het RD het opneemt voor het hoofdbestuur is niet verwonderen. Kan je niet anders verwachten. Is toch niet te geloven anno 2018 in een geseculariseerd Nederland en dito Amsterdam. Als lid en stemmer van de CU, kan ik respect opbrengen voor Kees vd Staaij als politicus en het vrouwen die toch het SGP-geluid willen vertolken. Ondanks dat ik het niet in alles met de SGP eens ben, kan de hoognodige verfrissing bepaald geen kwaad.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher