René van der Gijp

Nieuws

06 februari 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. Otto Grevink: René van der Gijp slaat de plank mis

Met verbazing zag ds. Otto Grevink op YouTube de parodie voorbijkomen van René van der Gijp in Voetbal Inside over transgenders. De voetbalanalist verkleedde zich voor de grap als vrouw. Toto en Gillette, twee van de drie sponsoren van het programma nemen nadrukkelijk afstand van de grap.

Van der Gijp verkleedde zich vrijdag als vrouw en stelde voortaan door het leven te gaan als 'Renate'. Derksen verklaarde op zijn beurt transgenders vreemd te vinden. Zij deden hun act naar aanleiding van de Belgische VTM-journalist Bo van Spilbeeck, die vanaf vorige week door het leven gaat als vrouw. De vertoning riep veel negatieve reacties op, onder meer van sociale organisaties en politieke partijen.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Ds. Grevink schrijft in een commentaar: "Waar ging Van der Gijp echt de mist in? Dat zit hem er niet in dat hij deze mensen niet zou respecteren. Want ik geloof echt wel dat hij niets tegen transgenders heeft, en ook niet tegen homo’s, waar hij eerder grappen over maakte. Waar hij de mist in gaat is dat hij de norm maakt van wat hij ‘normaal’ vindt. (...) Als normaal is dat wat in de regel het meeste voorkomt, dan zijn er heel veel mensen en hun geaardheden en levenswijzen niet normaal.

Ik geloof dat God juist een voorkeur heeft voor wie niet normaal is. Hij moet het in de Bijbel hebben van mensen die op de een of andere manier afwijken van de norm. Of het nu gaat om profeten, die niet meepraten maar durven tegen te spreken; of dat het gaat om mensen met een bijzondere levenswijze – denk aan Simson en Johannes de Doper; of vrouwen die hun eigen abnormale rol spelen – denk aan Tamar, Rachab en Maria Magdalena; en alle mensen die Jezus juist aandacht geeft: de zieken, de uitgeslotenen.

Met de zaligsprekingen van Jezus zouden we kunnen zeggen: ‘Gelukkig de mensen die niet normaal zijn, zij zullen God zien.’"

Bekijk de reactie van René van der Gijp op de ophef en lees hier de volledige blog van ds. Grevink:

Reacties

Als God liever het abnormale had gehad, dan had Hij dat wel geschapen. Ik denk dat als wij moeten aannemen dat God alles en iedereen geschapen heeft en wel zoals het Hem behaagt, dat wij dan tot de conclusie moeten komen dat juist het normale goed is in Zijn ogen.
REAGEER
P
Anderen belachelijk maken is niet iets waar wij als christenen achter moeten staan. Ook is het waar dat God het niet altijd voor heeft met mensen die zich verschuilen achter de mening van de massa. Ik vrees echter dat in deze discussie juist het omgekeerde aan de hand is. Men is bezig het abnormale tot norm te verheffen. Denk aan actuele begrippen als 'genderneutraliteit', 'intersexualiteit'. Het niet meer 'dames en heren' omroepen van

de NS, het willen afschaffen van de man-vrouw aanduiding in het paspoort enz. enz. Kortom, ik vind ds. Grevink een beetje naief.
REAGEER
M
Rene van der Gijp is zelf ook niet normaal, dus ook door God geliefd...
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher