Fabricio Alvarado Munoz

Nieuws

06 februari 2018 door Jeffrey Schipper

Christelijke zanger in de race voor presidentschap Costa Rica

Het zou zomaar kunnen dat Costa Rica binnenkort wordt geleid door een conservatieve, protestantse christen. Fabricio Alvarado Munoz, zanger en aanbiddingsleider, won afgelopen zondag de eerste stemronde nadat hij zich stevig verzette tegen het homohuwelijk, schrijft Christian Today.

Munoz ging tekeer tegen een uitspraak van het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens dat Costa Rica op de vingers tikte, omdat homokoppels niet dezelfde rechten hebben als heterostellen op het gebied van het huwelijk. De presidentskandidaat sprak van "een schending van de soevereiniteit van Costa Rica en een belediging van de traditionele waarden". Ook heeft hij gedreigd dat het land zich onder zijn leiding uit dit juridische instituut terugtrekt.

Tijdens de eerste stemronde kreeg Munoz de meeste stemmen (24,8 %). Zijn naaste rivaal Carlos Alvarado Quesada, die wel voorstander van het homohuwelijk is, ontving 21,6 % van de stemmen. Na de eerste ronde is de derde kandidaat afgehaakt. Tijdens de tweede stemdronde op 1 april gaat het dus alleen tussen Munoz en Quesada.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher