moslim
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 februari 2018 door Hendriëlle de Groot

Meerderheid van moslimmigranten in Europa gelooft in de superioriteit van de sharia

Een analyse van enquêtes, uitgevoerd onder moslimmigranten in Europa, toont aan dat een meerderheid van hen de sharia-wetgeving belangrijker vindt dan nationale wetgeving en gelooft in de suprematie van de islam boven andere religies, volgens het Gatestone Istitute. Dit meldt The Christian Post.

Verwijzend naar een recente studie, uitgevoerd door Ednan Aslan, hoogleraar Islamitische Religieuze Educatie aan de Universiteit van Wenen, rapporteerde het Instituut dat voor meer dan 51 procent van de geïnterviewden de oppermacht van de islam boven andere religies onomstreden is. 55 procent gelooft dat ongelovigen terechtkomen in de hel.

Aslan nam een steekproef af onder 288 van ongeveer vierduizend overwegend Afghaanse asielzoekers in de Oostenrijkse stad Graz, namens de integratie-afdeling van de stad.

Een ander onderzoek uit 2016 in het Verenigd Koninkrijk toonde aan dat 43 procent van de Britse moslims "geloofde dat delen van het islamitische rechtssysteem de Britse wet moesten vervangen, terwijl slechts 22 procent tegen dat idee was”, benadrukte het instituut.

Uit een andere peiling, ook uit 2016, bleek dat een kwart van alle moslims de introductie van de sharia-wetgeving in sommige delen van Groot-Brittannië steunde en dat 39 procent het ermee eens was dat 'vrouwen hun man altijd moesten gehoorzamen'. Bijna een derde vond het acceptabel dat een Britse moslimman meer dan één vrouw had.

Het instituut citeerde ook een studie uit 2014 van Marokkaanse en Turkse moslims in Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Oostenrijk en Zweden, waaruit bleek dat gemiddeld 65 procent van mening was dat de sharia hoger staat dan de wetten van het land waarin zij leven.

Een andere bevinding van het onderzoeksrapport van Gatestone is dat 43 procent van de Afghaanse migranten in Graz vinden dat vaders het recht hebben geweld te gebruiken tegen kinderen als dat nodig is, volgens de enquête van Aslan.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Wat een politiek incorrect artikel.
M
Hmm, dit was niet Annelies die dit plaatste, maar haar politiek incorrecte echtgenoot.