Ruben Ridderhof

Nieuws

06 februari 2018 door Jeffrey Schipper

Waar komt de Europese obsessie voor de Palestijnse zaak vandaan?

De Europese Commissie stelt een fonds van 42,5 miljoen euro beschikbaar dat is bedoeld om Palestijnse aanwezigheid in Oost-Jeruzalem te steunen. Waar komt de Europese obsessie voor de Palestijnse zaak vandaan? Deze vraag bespreekt Ruben Ridderhof, redacteur van Israël Aktueel, in het Family7-programma Uitgelicht. "Europa houdt zich stevig vast aan een tweestatenoplossing en probeert dat erdoorheen te drukken."

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Family7:

Reacties

C
Ik wil graag de teksten lezen ipv op video zien. Kan dat?
REAGEER
T
Van de oorspronkelijke palestijnsevluchtelingen die in kampen leven waarheen zij tijdens en na de oorlog van de arabische landen tegen Israel leven er naar schatting nog 50.000.

De kinderen en kleinkinderen worden ook als vluchteling beschouwd. Zo wordt het vluchtelingenprobleem groter en groter.

De Europese niet religieuze politici geloven in een maakbare samenleving. De oorzaak van conficten kan men niet zien in de botsende ideologieen en godsdiensten. Islam beinvloedt niet alleen het godsdienstige leven maar vooral ook de politiek. Het seculiere humanisme dat in Europa de politiek inspireert is eveneens anti joods en anti christelijk, omdat de autonome vrije geest zal bepalen wat goed of fout is. Hierin ligt de Israel vijandige houding van Europa.
T
Hoe corrupt Abbas is valt te lezen op christenenvoorisrael.nl. De Europese steun aan deze corrupte palestijnen maakt dat er nog minder vertrouwen is in de politiek.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher