supermarkt

Nieuws

06 februari 2018 door AD

Familie ’t Lam sluit supermarkt op zondag: "Die dag is ons gewoon te lief"

"De voorstanders van de koopzondag hebben bij de invoering altijd het argument gebruikt dat winkeliers die niet open willen, niet open hoefden. Iedereen moest daar vrij in zijn, maar je ziet dat nu kantelen," merken Winanda en Pel ’t Lam. In het AD legt het echtpaar uit waarom zij hun twee supermarkten op zondag sluiten.

Het tweetal maakt duidelijk dat zij de zondag hebben gekregen van de Schepper "om afstand te nemen van de dagelijks dingen en bezig te zijn met wezenlijke dingen, de familie en het gezin." Behalve een principiële reden is er ook een sociale reden om niet mee te gaan met alle andere supermarkten. "Als je altijd maar open bent, dan ben je altijd in stand-by. Oók als je thuis bent. Er kan altijd een calamiteit zijn. Het gevoel van vrij zijn is dan bij de mensen in de leiding helemaal weg."

Het kabinet komt met wettelijke regels tegen verplichte openstelling van winkels. Dit moet het recht van ondernemers garanderen om zelf keuzes te maken over openingstijden. Onlangs kreeg een fietsenmaker met een winkel in Groningen een flinke boete nadat hij zich niet aan de ruimere openingstijden van het winkelcentrum had gehouden. 

Lees hier meer in het AD.

Reacties

D
Wie op God vertrouwt heeft zeker op geen zand gebouwd.
Bidden dat dit ook door de overheid gerespecteerd wordt. Christenen moeten steeds meer het onderspit delven.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher