GZB

Nieuws

05 februari 2018 door GZB

GZB benoemt nieuwe zendingswerkers

Zendingsorganisatie GZB heeft per 1 februari een aantal nieuwe zendingswerkers benoemd. Zij zijn inmiddels gestart met een voorbereidingstraject en hopen in het najaar te worden uitgezonden.

Ds. Peter en Jeannette de Groot uit Eemnes gaan naar Noord-Oeganda. Peter wordt docent theologie op de predikantenopleiding van de Anglicaanse Kerk in Kajo Keji in Zuid-Soedan. Zijn vrouw Jeannette wordt gezondheidscoördinator van de kerk. Vanwege de onveilige situatie in Zuid-Soedan heeft de kerk haar kantoor en ook de predikantenopleiding tijdelijk naar Noord-Oeganda verplaatst. Als de situatie verbetert, zal de familie De Groot met de mensen terug verhuizen naar Zuid-Soedan.

Danny en Tabitha Schurink uit Genemuiden worden uitgezonden met het oog op een nieuw te ontwikkelen programma van de GZB en Stichting Hulp Oost-Europa (HOE) in Slowakije. Dit programma wordt uitgevoerd met de Hongaarstalige kerk in dit land. Danny en Tabitha gaan eerst naar Hongarije voor taalstudie. De komende tijd wordt een definitieve invulling aan hun werkplek gegeven.

Kees en Claudia Geluk uit Nieuwegein worden uitgezonden naar Costa Rica. Kees wordt docent theologie op de predikantenopleiding Escuela de Estudios Pastorales (ESEPA) in de hoofdstad San José. Daarnaast gaat hij op diverse seminaries in Cuba gastlessen geven. Claudia gaat zich inzetten voor kwetsbare Nicaraguaanse immigrantenkinderen in Costa Rica.

Ds. Joram en Daniëlle Oudshoorn uit Stroe gaan naar Namibië. Joram wordt docent theologie aan het Namibia Evangelical Theological Seminary in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Deze interkerkelijke predikantenopleiding biedt ook theologische toerustingscursussen door het land heen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher