Bernhard Reitsma

Nieuws

05 februari 2018 door Christelijke Hogeschool Ede

Professionele botsing tussen christenen en moslims?

“Christenen en moslims zullen wel regelmatig botsen in de samenleving. In de zorg, in de media, op scholen.” Dat lijkt een logische conclusie, wanneer we kijken naar de verschillen tussen diverse groepen in de samenleving. Maar is dat ook zo? Gaat het eigenlijk niet heel goed in op de werkvloer? En stel nu dat het wel botst? Hoe ga je daar dan mee om als professional? Is er een bijbels perspectief op diversiteit en professionaliteit?

Daarover gaat de rede die prof. dr. Bernhard Reitsma (foto) zal uitspreken bij zijn installatie als lector diversiteit en professionaliteit aan de Christelijke Hogeschool Ede. Voorafgaand is er een symposium. Hierop zal Wouter Beekers (Directeur Wetenschappelijk Instituut ChristenUnie) spreken, samen met twee Utrechtse wijkagenten Dwight van de Vijver en Rogier Donk, die vanuit de praktijk hun professionaliteit zullen toelichten. Met medewerking van Nederlands snelste singer- songwriter Collin Hoeve.

Lectoraat
Het lectoraat ‘Diversiteit, Islam en professionaliteit’ gaat onder leiding van prof. Reitsma onderzoek doen naar de bronnen die het christendom biedt in het omgaan met (religieuze) diversiteit in de context van diverse beroepspraktijken.

Het startsymposium vindt plaats op woensdag 7 februari, programma van 14.30 tot 15.45 uur op de Christelijke Hogeschool Ede, Oude Kerkweg 100, Ede. Klik hier voor meer informatie.

Lees ook: Leven in een diverse samenleving: "Weet als christen wie je zelf bent".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher