shawn bolz

God

06 februari 2018 door Shawn Bolz

Mijn liefde voor de profetische bediening

Hoe zou jij reageren als een vreemde jou dingen over je leven vertelt die hij onmogelijk kan weten? Hij noemt de namen van je kinderen, je geheime bankrekeningnummer en zelfs je pincode. Vervolgens spreekt hij een profetie uit waaruit overduidelijk blijkt dat God jou liefheeft en je wil helpen. Waarschijnlijk voel je je heel geliefd en wil je Hem beter leren kennen.

Arrowz is een nieuwe speler op de Nederlandse markt met een duidelijk aanbod van christelijk/charismatische boeken. Boeken voor volwassenen, maar zeker ook boeken voor kinderen!

In het boek 'Gods hart vertolken' laat Shawn Bolz zien wat Gods bedoeling is met profetie: het gaat Hem om relatie, niet om informatie. Shawn Bolz is oprichter en voorganger van Expression58, een gemeente in Los Angeles die zich richt op het bekendmaken van Gods liefde aan de armen en mensen in de amusementswereld. Hij is wereldwijd een veelgevraagd spreker vanwege zijn vernieuwende boodschap over liefde als basis van
profetie en zijn zeer gedetailleerde woorden van kennis. Als bestuurslid en ambassadeur van The Justice Group zet hij zich in voor sociale gerechtigheid. Shawn woont met zijn vrouw Cherie en hun twee dochters in Los Angeles. 

Hoofdstuk 3: Mijn liefde voor de profetische bediening 
Ik was net oud genoeg om te beseffen dat de vrouw die tegenover mijn ouders zat pijn had. Mijn ouders zeiden dat het in haar rug zat. Tijdens een retraite in de bergen van Californië waren zij met mensen aan het bidden. Ik was pas zes en ik zat bij mijn moeder op schoot. Ze baden een flinke tijd voor genezing van haar rugpijn. Voor mij als kind was het heel gewoon om ze dat te zien doen, want mijn ouders wilden dolgraag Gods liefde zien werken door genezing en de gaven van de Geest. Het was wel bijzonder dat mijn moeder niet geïrriteerd raakte toen ik onrustig op haar schoot zat te draaien. In plaats daarvan vroeg ze: ‘Is er iets wat God tegen je zegt, lieverd?’ Dat vroeg ze aan mij, een kind! Ik had inderdaad het idee dat ik iets van God had gehoord. ‘Hebt u pijn in uw rug door een auto-ongeluk?’, vroeg ik. ‘Ja!’ Ze was stomverbaasd dat ik meedeed en een woord van kennis kreeg. ‘God wil u weer maken zoals voor het ongeluk’, zei ik. Toen gleed ik van de schoot van mijn moeder af, legde de vrouw de handen op en bad voor haar, samen met mijn ouders. We zagen haar volledig herstellen.

Mijn vader en moeder waren er altijd al goed in om ons erbij te betrekken wanneer ze voor mensen baden, maar vanaf die dag vroegen ze eigenlijk altijd aan mij of God me iets liet zien. Daardoor wilde ik God steeds vragen wat zijn verlangens voor al die mensen waren. Ik werd me bewust van het bovennatuurlijke Koninkrijk van God waarbinnen ze genezing en bemoediging ontvingen en in verbinding konden komen met wie ze werkelijk waren. En dat alles terwijl ik pas zes was. Zo leerde ik veel over relaties, wat er in ons leven allemaal mogelijk is en wie God als Vader is. Ik vind het prachtig wat er gebeurt als God in ons binnenste tot ons spreekt. Zijn stem vormt, verbindt, bouwt relaties. God de Vader heeft ons met een plan geschapen en door wat Hij zegt, helpt Hij ons terug te komen bij onze werkelijke, oorspronkelijke identiteit.

Ik heb altijd geweten dat ik bijzonder was, maar dat gold voor iedereen, vond ik. Mijn ouders leerden ons dat iedereen gelijk was en ze gaven ons een voorbeeld met hun ontferming voor de armen en hun steun voor vrouwen op belangrijke posities. Ze koesterden geen vooroordelen tegen bepaalde groepen of mensen met een andere huidskleur. Niet dat ze volmaakt waren in dit opzicht, zelf waren ze namelijk niet opgegroeid met een volledig uitgekristalliseerd beeld op de verschillen in kerk en samenleving. Maar ik groeide op in een omgeving waarin ongelijke behandeling nauwelijks voorkwam.

Wanneer mensen op een voetstuk werden geplaatst vanwege hun talenten, gaven, geestelijk gezag of positie, voelde ik me daarbij nooit op mijn gemak. Het voelde als elitarisme. Ik nam het op voor de underdog en zette me in om die meer kansen te geven. Binnen de gemeenschap van profeten hadden de meesten wel iets bijzonders meegemaakt wat hen leek te kwalificeren voor de profetenbediening. Mijn leven was daarentegen heel gewoon geweest en mijn ouders hadden mij opgevoed in het geloof dat God tot iedere christen spreekt. Het voelde vreemd aan dat die mensen allerlei fantastische bovennatuurlijke dingen meemaakten, terwijl ik zo gewoon was. Ik verlangde er enorm naar om zulke verhalen te kunnen vertellen als zij … totdat ik enthousiast werd over mijn eigen verhaal. Het ontbreken van een bijzondere opdracht voor een bediening van wonderen zou me juist helpen om alle andere ‘normale’ christenen verder te helpen in profetie.

We horen altijd van die spectaculaire verhalen – verhalen over godsmannen en godsvrouwen die geroepen zijn om voortrekker te zijn. Mensen die onder bijzondere omstandigheden geboren zijn of radicaal tot bekering zijn gekomen vanuit een zeer zondig leven. Door deze verhalen krijgen veel toehoorders het gevoel dat ze er niet bij horen, niet bijzonder zijn en bij hun geboorte geen zalving hebben meegekregen. Maar juist zulke ‘gewone’ mensen bepalen ons erbij dat Gods bijzondere liefde voor ons allemaal is. Ieder van ons is geschapen als een prachtig, uniek mens die het in zich heeft om aan de wereld te laten zien wie God is. We hebben geen speciaal profetisch woord bij onze geboorte nodig om te weten wat de Bijbel ons allang heeft verteld: we zijn prachtig geschapen, wonderbaarlijk en veelzijdig.

Klik hier om het boek te bestellen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher