God

05 februari 2018 door Jeffrey Schipper

Juf Ank doet Trouw-columnist denken aan de gemiddelde dominee of pastoor

De tv-serie 'De Luizenmoeder' is een kijkcijfersucces met juf Ank en directeur Anton in de hoofdrol. "Met een beetje fantasie zou je ook een 'Luizenmoeder' kunnen maken over een Nederlandse parochie of een protestantse gemeente," zegt columnist Stijn Fens in Trouw.

Fens: "In talloze parochies zie je dezelfde worsteling met regels en protocollen als op de school uit de serie. Sommige gelovigen voelen zich nog altijd veilig binnen kaders en regels, anderen begrijpen er maar weinig van en komen in opstand." De columnist verwijst naar een lezing die hij afgelopen zondag hield over de paus. Na afloop klaagde een vrouw over de vele regels die binnen de kerk worden gehanteerd. "Protestanten mochten niet te communie, maar mochten met hun armen gekruist voor hun borst naar voren komen. Dan kregen ze wel de zegen, maar geen hostie. En de paaskaars mocht vroeger bij alle gelegenheden aan en nu niet meer.

Een andere parochiaan probeerde de onvrede te stelpen. Het ging er toch om God te vinden? Het gaat toch om het welzijn van je kind, zouden ze in 'De Luizenmoeder' zeggen."

Lees hier de volledige column van Stijn Fens.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher