politie pakistan

Nieuws

05 februari 2018 door Hendriëlle de Groot

Moslim die klasgenoot doodde vrijgelaten; christelijke ouders woedend

Een islamitische middelbare scholier, die zijn 17-jarige christelijke klasgenoot Sharoon Masih vermoordde, is op borgtocht vrijgelaten vanwege slordig politieonderzoek, schrijft The Christian Post.

Sharoon Masih was 17 jaar, toen hij op brute wijze verwoord werd door zijn islamitische klasgenoten. Hij was leerling van het MC Model Boys Government High School in Punjab, in het district Vehari in Pakistan. Hij dronk van dezelfde watervoorziening als zijn klasgenoten. Ze dachten dat hij het water had vervuild en waren jaloers op zijn positie als een van de meest intelligente leerlingen van de school. Ze spanden tegen hem samen en sloegen en schopten hem net zo lang tot Sharoon niet langer bewoog en stopte met ademhalen.

Volgens de British Pakistani Christian Association heeft Ahmed, die als de dader wordt aangewezen, altijd geloofd dat Sharoon een ‘smerige christen’ was. Hij pestte hem regelmatig en schold hem uit. In Pakistan werkt 86 procent van de christenen als huishoudelijk personeel, schoonmaker of in een steenovenfabriek of tapijtweverij.

De vader van Sharoon, Ilyasab Masih, zei dat Sharoon de enige christen in zijn klas was. Hoewel veel van zijn klasgenoten getuige waren van de aanval, hebben zij hun verklaringen ingetrokken, uit angst voor represailles vanuit de moslimgemeenschap. Meermaals kreeg de vader steekpenningen aangeboden door de familie van Ahmed, eerst 2 en later 3 miljoen roepies. Hij weigerde het geld aan te nemen. “Mijn zoon was voor mij meer waard dan al het geld in de wereld. Hij was een gouden kind, dat op school excelleerde. Op een dag zou hij een groot man zijn. Tot Ahmed en de andere moordenaars hem zijn leven ontnamen.”

Procederende advocaat Allah Dad Khan zei dat er fouten zijn gemaakt in het autopsierapport. Een door de politie geschreven klacht vermeldt ten onrechte dat de vader van Masih hem fataal in zijn onderbuik zou hebben geslagen tijdens het ravotten. “Maar in het autopsierapport staat echter dat er geen tekenen van marteling zijn aangetroffen op zijn lichaam. Het is vrij duidelijk dat de politie en de medisch officier opzettelijk fouten gebruiken om de verdachte te helpen in de rechtszaak.”

Advocaat Khan zei dat de verdachte was opgeleid in karate en het vermogen bezat om het slachtoffer dodelijk te raken.

Reacties

T
Wat wil je in een land dat volgens de sharia wordt geregeerd. De Koran leert ongelovigen, joden en christenen te vermoorden.
Neemt geen van hen (de Joden en de Christenen) tot vriend....
En wanneer zij u de rug toekeren, grijp hen en sla hen dood, waar u ze maar vindt (Soera 4:91).
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher