Mona Keijzer

Nieuws

02 februari 2018 door Reformatorisch Dagblad

Staatssecretaris Keijzer benadrukt recht op zondagssluiting

Het kabinet wil winkeliers beter beschermen tegen dwang om op zondag open te zijn, mits ze dergelijke maatregelen niet zelf hebben ondertekend, laat het Reformatorisch Dagblad weten naar aanleiding van een debat in de Tweede Kamer over de nieuwe Winkeltijdenwet.

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) stelde dat een wet die als doel heeft om te bepalen wanneer winkels open mógen niet tegelijk ook sommige winkeliers moet kunnen dwíngen om op koopzondag open te gaan. De CDA'er verwijst naar een Groningse fietsenmaker die 22.000 euro boete moet betalen, omdat hij weigerde om op koopzondagen open te gaan. Dit jaar wil Keijzer met wetgeving komen om aan die praktijken een einde te maken.

Tijdens het debat bleek echter dat Keijzer op geen enkele wijze wil tornen aan de contractvrijheid tussen ondernemers. Richting de SGP zegde Keizer wel toe met haar collega van Sociale Zaken te willen bezien of het nodig is om werknemers beter bekend te maken met hun wettelijke recht om zondagsarbeid te weigeren.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher